Ζαχαριάδης: Και πράσινο και Μετρό και πλατεία στα Εξάρχεια

Διαβάζεται σε 2'
Ζαχαριάδης: Και πράσινο και Μετρό και πλατεία στα Εξάρχεια
Eurokinissi

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, σε σχετική δήλωσή του, υπογράμμισε ότι μπορούν να επανεξεταστούν εναλλακτικές δυνατές χωροθετήσεις για το Μετρό έτσι ώστε να σωθούν τα δέντρα.

Στο πλευρό των κατοίκων των Εξαρχείων που διαμαρτύρονται για την κοπή των δέντρων στην πλατεία της περιοχής στάθηκε τη Δευτέρα και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, τόνισε:  Τι υποκρισία, ενώ όλοι προεκλογικά κόπτονται για το πράσινο και τους ελευθέρους χώρους στην πόλη, μετεκλογικά και στο όνομα «καλού σκοπού» να κόβονται δέντρα και να αναιρείται ο χαρακτήρας των ελεύθερων χώρων στην πόλη.

Σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, συνεργεία της ανάδοχης εταιρείας κόβουν δέντρα δεκαετιών στην πλατεία Εξαρχείων, με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Είναι ο χώρος στον οποίο προγραμματίζεται η έξοδος του νέου σταθμού του μετρό.

Είχαμε πει από την αρχή ότι η πόλη στο κέντρο της χρειάζεται και πράσινο και Μετρό και πλατεία στα Εξάρχεια. Οι εναλλακτικές δυνατές χωροθετήσεις, όπως στην οδό Τοσίτσα, πρέπει να εξεταστούν. Οι όποιες εργασίες θα πρέπει να σέβονται την ανάγκη για διαβούλευση, καθώς και για ολοκληρωμένο σχεδιασμό των μεταφυτεύσεων που θα διασφαλίζει την ανάγκη της γειτονιάς για ελεύθερο χώρο και πράσινο.

Η κυβέρνηση και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή πρέπει να σεβαστούν την ετυμηγορία των δημοτών της πόλης και να μην δημιουργούν τετελεσμένα πριν την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την νέα αρχή στις 1.1.2024. Είναι η δεύτερη μεθόδευση μετά την υπόθεση της Βασιλίσσης Όλγας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα