ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πάρκο με φωτοβολταϊκά

ΔΕΗ: Δίνει 5% μετοχές των φωτοβολταϊκών της πάρκων στους κατοίκους Δ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης

Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι των περιοχών που θα πληγούν από την απολιγνιτοποίηση θα συμμετέχουν μαζί με τη ΔΕΗ στις νέες «πράσινες» επενδύσεις, απολαμβάνοντας ακριβώς την ίδια απόδοση.

Αγωγός φυσικού αερίου

''Βήμα ταχύ'' για το φυσικό αέριο αυξάνει η κατανάλωση σε σπίτια και βιομηχανίες

Καθώς οδεύουμε προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, η εκτίμηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι η κατανάλωση θα κλείσει στα 6bcm, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2019.

Αιολικό πάρκο

Κοινή παρέμβαση ξένων ομίλων στην κυβέρνηση για να μην μπει ''χαράτσι'' στις ΑΠΕ

Οι εν Ελλάδι επικεφαλής των ENEL, IBERDROLA, EDF, TOTAL EREN, στέλνουν επιστολή στο ΥΠΕΝ για να μην επιβληθεί έκτακη εισφορά στους εν λειτουργία αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου με υγραέριο

Κλοπή και φοροδιαφυγή: Πρατήρια πουλάνε υγραέριο κίνησης πιο φθηνά από τα... διυλιστήρια

Έντονη παραβατικότητα και υψηλή φοροδιαφυγή παρατηρείται στην αγορά του υγραερίου κίνησης σε συνδυασμό με έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και ατιμωρησία, όπως υπογραμμίζουν πηγές του κλάδου.

Στύλος της ΔΕΗ

Σε ποια νησιά του Αιγαίου θα φτάσει το ηλεκτρικό καλώδιο μετά από τις Κυκλάδες

Η Κρήτη, οι νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου περιλαμβάνονται κατά σειρά στον προγραμματισμό του ΑΔΜΗΕ για τις διασυνδέσεις με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου στην Υψηλή Τάση

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου στην Υψηλή Τάση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Νάξου στο Σύστημα Υψηλής Τάσης, που σηματοδοτούν την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα.

Ακίνητα στην Αθήνα

Από τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το "Εξοικονομώ - Αυτονομώ"

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην προδημοσίευση του Οδηγού του Προγράμματος προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κατοικιών να προετοιμάσουν την αίτησή τους.

Λιγνιτικές Μονάδες στη Μεγαλόπολη

Ποια ενεργειακά έργα θα πάρουν ''ζεστό χρήμα'' από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το 37% των συνολικών κεφαλαίων θα διοχετευθεί σε δράσεις πράσινης ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων κτιριακές ανακαινίσεις, έξυπνοι μετρητές, ηλεκτρικές διασυνδέσεις, εξοικονόμηση και αποθήκευση ενέργειας.

Σιάμισιης - ΕΛΠΕ: Χρειαζόμαστε έως και 12 μήνες για ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων

Σιάμισιης - ΕΛΠΕ: Χρειαζόμαστε έως και 12 μήνες για ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων

Τα σχέδια του Ομίλου για είσοδο στις ΑΠΕ και νέες πρωτοβουλίες ενόψει ενεργειακής μετάβασης παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, εκτιμώντας ότι η πανδημία θα αφήσει έντονα σημάδια, ακόμα και μετά την ανάκαμψη.

Τις εγκαταστάσεις των IGB και ENERGEAN επισκέφτηκε ο Φάνον συνοδεία Φραγκογιάννη

Τις εγκαταστάσεις των IGB και ENERGEAN επισκέφτηκε ο Φάνον συνοδεία Φραγκογιάννη

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα βρέθηκε στις ενεργειακές εγκαταστάσεις Κομοτηνής και Καβάλας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Διαδριατικός αγωγός TAP

Τα πέντε μεγάλα έργα που θα κάνουν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων

Συνάντηση για τα ενεργειακά με την Αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στη Θεσσαλονίκη.

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Εκτός από το αέριο, η ΔΕΠΑ μπαίνει και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η εταιρεία αναζητά σταθερές πηγές εσόδων και στο πλαίσιο αυτό συζητά τη δημιουργία «πράσινου» χαρτοφυλακίου, ενώ συμμετέχει ήδη στο σταθμό Υγροποιημένου Αερίου της Αλεξανδρούπολης.

Συνέδριο για το φυσικό αέριο

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι τα projects που θα αντλήσουν κονδύλια

Σε επτά άξονες περιστρέφονται τα έργα που έχει προτείνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα που μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία με καθετοποιημένες λειτουργίες και ανταγωνιστικά προϊόντα αναδεικνύεται η ΔΕΠΑ Εμπορίας, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας και προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών επενδυτών.

ΔΕΗ: Λιγνιτικές μονάδες

Ακόμα νωρίτερα σβήνουν τα φουγάρα των λιγνιτικών σταθμών

Σχέδιο πρόωρου κλεισίματος και άλλων λιγνιτικών σταθμών έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Στήριξη από Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Ηλεκτρική ενέργεια

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στον ενεργειακό κλάδο

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), η πλέον εμφανής επίπτωση ήταν η μεγάλη μείωση της ζήτησης ενεργειακών προϊόντων (καύσιμα, ρεύμα κ.λπ.), η οποία έφερε σημαντική υποχώρηση των τιμών.

Φωτογραφία αρχείου

Το μακρύτερο υποβρύχιο καλώδιο είναι ελληνικό και θα συνδέσει την Πελοπόννησο με την Κρήτη

Η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια και η θυγατρική της Fulgor κατασκεύασαν το μεγαλύτερο διεθνώς καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος, μήκους 135 χλμ, που θα ποντιστεί από τον ΑΔΜΗΕ στα βαθιά νερά Πελοποννήσου - Κρήτης.

Αγωγός φυσικού αερίου

Ποιες είναι οι πρώτες τέσσερις πόλεις που θα έχουν φυσικό αέριο μετά από χρόνια αναμονής

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εναρκτήριο λάκτισμα σήμερα για το γιγαντιαίο πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου σε 34 περιοχές της χώρας, με διαγωνισμούς που αφορούν σε αυτή τη φάση 4 πόλεις της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ηλεκτρικά ποδήλατα.

Εντυπωσιακή εκκίνηση για την ηλεκτροκίνηση - Περιζήτητα τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ρυθμούς... φόρμουλα 1 είχε η ροή των αιτήσεων επιδότησης στο πρόγραμμα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας της. Περίπου το 80% θέλει να αγοράσει ηλεκτρικό ποδήλατο και το 7% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το λογότυπο της ΔΕΗ στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα.

ΔΕΗ: Προβλήματα στη γραμμή 11770

Βλάβη στην οπτική ίνα του παρόχου δημιούργησε προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ 11770. Σταδιακή επαναφορά της γραμμής μετά την επίλυση του προβλήματος.