Όμιλος Ελλάκτωρ: Η Reggeborgh αυξάνει το ποσοστό της στο 46%

Όμιλος Ελλάκτωρ: Η Reggeborgh αυξάνει το ποσοστό της στο 46%
ΕΛΛΑΚΤΩΡ PRINTSCREEN

Η εταιρεία με την νέα αύξηση μετοχικού ποσοστού δείχνει την έμπρακτη εμπιστοσύνη της όχι μόνο στη Διοίκηση του Ομίλου Ελλάκτωρ αλλά και στις δυνατότητες της ίδιας της χώρας.

Σε νέα αγορά μετοχών στην Ελλάκτωρ προχώρησε η Reggeborgh. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολλανδική εταιρεία ανέβασε το ποσοστό της στο 46,15%. Η εταιρεία με την νέα αύξηση μετοχικού ποσοστού δείχνει την έμπρακτη εμπιστοσύνη της όχι μόνο στη Διοίκηση του Ομίλου Ελλάκτωρ αλλά και στις δυνατότητες της ίδιας της χώρας.

Η αύξηση του ποσοστού πραγματοποιήθηκε ύστερα από τη Δημόσια Πρόταση που υπεβλήθη προς το σύνολο των μετόχων της εταιρείας. Στις 23.06.2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚ ενέκρινε το Πληροφοριακό Δελτίο.

Η Περίοδος Αποδοχής (όπως ορίζεται στο Πληροφοριακό Δελτίο) διήρκεσε τέσσερις εβδομάδες και δύο εργάσιμες ημέρες, εκκινώντας στις 24.06.2022 και λήγοντας στις 26.07.2022. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής 1.083 μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (οι «Αποδεχόμενοι Μέτοχοι»), προσφέροντας συνολικά 54.404.755 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε 15,63% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (οι «Προσφερθείσες Μετοχές»).

Πλέον η Ολλανδική εταιρεία κατέχει συνολικά 60.680.530 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε 46,15% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Η καταβολή του προσφερόμενου ανταλλάγματος θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου. Η Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησε ως Σύμβουλος του Προτείνοντος και η Τράπεζα Eurobank A.E. ως Συμμετέχων/Διαμεσολαβητής του Προτείνοντος στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα