Σε φάση κατασκευής το mega φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Φωτοβολταϊκά πάνελ
Φωτοβολταϊκά πάνελ 123RF

Το κοινό σχήμα με τη Γερμανική RWE αναμένεται να έχει συσταθεί μέσα στο καλοκαίρι με τις δύο πλευρές να βρίσκονται αυτή την στιγμή στην φάση επίλυσης σειράς θεμάτων.

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του mega- φωτοβολταϊκού της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα, ύψους 110 εκατ. ευρώ και ισχύος 200 MW.

Εκκρεμούν μια σειρά από προπαρασκευαστικές διαδικασίες, οι οποίες υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου η Mytilineos - ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί η ΜΕΤΚΑ EGN, τμήμα πλέον της εταιρείας- να ξεκινήσει τις εργασίες στο μεγαλύτερο τμήμα του cluster φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 230 MW που «χτίζει» η ΔΕΗΑΝ στην Δ.Μακεδονία.

Κινητικότητα ωστόσο επικρατεί και στα υπόλοιπα μέτωπα έργων της εταιρείας. Έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα του cluster, ισχύος 15 MW, ενώ το δεύτερο τμήμα, ισχύος επίσης 15 MW είναι υπό κατασκευή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο.

Πιο βαθιά στον χρόνο τοποθετείται η έναρξη εργασιών στο έτερο μεγάλο φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ, αυτό της Μεγαλόπολης, ισχύος 50 MW. Εδώ οι πρώτες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν κάπου εντός του Ιουνίου.

Εξελίξεις υπάρχουν και γύρω από το εμβληματικό deal της ΔΕΗΑΝ με την RWE, όπου και θα ενταχθούν φωτοβολταϊκά, συνολικής ισχύος 2 GW και αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, όταν θα κατασκευαστούν.

Το κοινό σχήμα αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να έχει συσταθεί τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο με τις δύο πλευρές να βρίσκονται αυτή την στιγμή στην φάση επίλυσης σειράς διαδικαστικών και νομικών θεμάτων, τα οποία δεν είναι λίγα.

Θυμίζουμε ότι στο νέο σχήμα, η ΔΕΗ θα κατέχει μειοψηφική συμμετοχή 49% και οι Γερμανοί το 51%, για λόγους που αφορούν τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων, στρατηγική που έχει ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει η ελληνική επιχείρηση και στις επόμενες συνεργασίες που θα κάνει με εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
SHARE:

24Media Network