Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πτήσης του Mirage 2000-5 σε βάθος 800 μέτρων

Μαχητικό αεροσκάφος Μιράζ 2000-5
Μαχητικό αεροσκάφος Μιράζ 2000-5 EUROKINISSI

Σήμα από τον καταγραφέα πτήσης (μαύρο κουτί) του Mirage 2000-5, που έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χαθεί ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, εντόπισαν οι ομάδες έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας. Η εκπομπή σήματος δείχνει ότι δεν έχει καταστραφεί ο καταγραφέας.

Βάσιμες ελπίδες για άντληση όλων των στοιχείων της πτήσης του Mirage 2000-5, μέχρι τη στιγμή της συντριβής του στο Αιγαίο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, δίνει ο εντοπισμός του καταγραφέα πτήσης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, ο καταγραφέας (μαύρο κουτί) έχει εντοπιστεί σε βάθος 800 μέτρων, εκεί που "είδαν" την Παρασκευή τα σόναρ ένα μεγάλο τμήμα της ατράκτου, πιθανότατα μαζί με τον κινητήρα του αεροσκάφους. Ο καταγραφέας πτήσης δίνει κανονικό σήμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί βλάβη.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι είναι δυνατό να διαλυθούν όλα τα ερωτήματα και να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα σπεύσει στην περιοχή μονάδα του ΕΛΚΕΘΕ με ειδικό ρομποτικό βαθυσκάφος, προκειμένου να αρχίσει επιχείρηση ανέλκυσης του καταγραφέα πτήσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μιράζ 2000
SHARE:

24Media Network