Από το Άμστερνταμ στο Ρίο με καύσιμο μαγειρικό λάδι

Από το Άμστερνταμ στο Ρίο με καύσιμο μαγειρικό λάδι

Πτήση για την KLM από το Άμστερνταμ ως το Ρίο με βιοκαύσιμο από μαγειρικό λάδι

Αεροσκάφος της ολλανδικής εταιρείας KLM ανακοίνωσε την Τρίτη πως αεροσκάφος της θα πετάξει από το Άμστερνταμ

Η Ολλανδική αεροπορική εταιρεία, KLM, ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος της θα κάνει σήμερα, Τρίτη, μια πτήση από το Άμστερνταμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιείται η περιβαλλοντική σύνοδος κορυφής Ρίο +20, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι.

"Υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτήση που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα.

Το Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνει ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα, απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 12:01 ώρα Ελλάδας και θα πρέπει να προσγειωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πέντα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος καυσίμου.

Το βιοκαύσιμο που καταναλώνεται από τα αεροσκάφη της ολλανδικής εταιρείας γίνεται από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια.

Και άλλες πτήσεις με βιοκαύσιμα έχουν προγραμματιστεί για τη σύνοδο Ρίο +20, ανάμεσά τους και μια πτήση που αναχώρησε την Δευτέρα από το Μόντρεαλ με προορισμό το Τορόντο, η οποία μετέφερε 66 επιβάτες.

SHARE:

24Media Network