Κέντρο Επισκεπτών Θησείου: Ιστορίες Έρωτα στον Μυθολογικό Ουρανό στις 14/2

Κέντρο Επισκεπτών Θησείου: Ιστορίες Έρωτα στον Μυθολογικό Ουρανό στις 14/2

Την Κυριακή 14/2 οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα μιλήσουν για τους μύθους που συνδέονται με τους αστερισμούς του ουρανού.

Η ελληνική μυθολογία με τον πλούτο των μύθων, της φαντασίας και των συμβολισμών που περιέχει, έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για τους αρχαίους Έλληνες αστρονόμους, καθώς οι αστερισμοί που αποτύπωσαν στον ουρανό απεικονίζουν μορφές μυθικές.

Μέχρι σήμερα, ονόματα και σχήματα αστερισμών του βορείου ημισφαιρίου, που διεθνώς χρησιμοποιούμε και που η Διεθνής Αστρονομική Ένωση επισήμως έχει ορίσει, πηγάζουν από την ελληνική μυθολογία.

Πλειάδες Αντώνης Φαρμακόπουλος

Έτσι, αποτυπώνεται στον ουρανό η αστείρευτη φαντασία των προγόνων μας, μέσα από μύθους ευφάνταστους και γοητευτικούς. Μύθους που περιγράφουν κατορθώματα θνητών και θεών, άθλους και πράξεις ηρωικές, ιστορίες αγάπης και έρωτα μυθικών ζευγαριών: Οι έρωτες του Δία με θνητές καλλονές, όπως η Καλλιστώ, η Ευρώπη, η Λήδα, ή η Αλκμήνη. Οι περιπέτειες του πανέμορφου Ωρίωνα. Η αγάπης της Σελήνης για τον Ενδυμίωνα, του Περσέα για την Ανδρομέδα, του Ορφέα προς την Ευρυδίκη.

Στις 14 Φεβρουαρίου, στις 19:00 οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Δημήτριος Τσιμπίδας και Αχιλλέας Στράντζαλης θα μιλήσουν για όμορφους μύθους που συνδέονται με τους αστερισμούς του ουρανού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα