ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Όλα τα νέα και οι εξελίξεις για τον Κορονοϊό ( COVID-19 ). Μάθετε τα πάντα για την πανδημία του Κορονοϊού, πως μεταδίδεται, τα συμπώματα του κορονοϊού και τα νοσοκομεία αναφοράς από τον ΕΟΔΥ

Στιγμιότυπο από ιατρικό εργαστήριο στο Μπαλί

Ανησυχητική έρευνα για τον κορονοϊό: Τα αντισώματα διαρκούν μόνο για ένα μήνα

Τα ευρήματα νέας μελέτης για τον κορονοϊό διεγείρουν ανησυχίες αφού μέχρι στιγμής υπήρχε η εντύπωση πως όποιος νοσήσει, μετά την ανάρρωση θα αποκτούσε ανοσία για μήνες.

Μικροβιολογικό εργαστήριο.

Κόστα Ρίκα: Δοκιμές για θεραπεία κατά της COVID-19 βασισμένη σε αντισώματα αλόγων

Η θεραπεία με αντισώματα αλόγου θα δοκιμαστεί σε 26 ασθενείς από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρόμοιες προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αργεντινή και Βραζιλία, ενώ στο Βέλγιο επιστήμονες χρησιμοποιούν λάμα.

Κορονοϊός: Αναποτελεσματικές οι διαφανείς προσωπίδες και οι μάσκες με βαλβίδα σύμφωνα με έρευνα

Κορονοϊός: Αναποτελεσματικές οι διαφανείς προσωπίδες και οι μάσκες με βαλβίδα σύμφωνα με έρευνα

Έρευνα αμφισβητεί την προστασία που προσφέρει η πλαστική διάφανη μάσκα αλλά και αυτή με βαλβίδα. "Ακόμη και οι καλύτερες μάσκες έχουν διαρροές σωματιδίων σε κάποιο βαθμό", αναφέρει.

Μικροβιολογικό εργαστήριο.

AstraZeneca: Ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου

Σε 30.000 εθελοντές θα χορηγηθεί το, χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ, υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Κορονοϊός: Είτε τον έχουμε, είτε όχι, πιθανόν επηρεάζει τον εγκέφαλό μας

Κορονοϊός: Είτε τον έχουμε, είτε όχι, πιθανόν επηρεάζει τον εγκέφαλό μας

Νέα έρευνα εξηγεί πώς ο κορονοϊός αλλά και η καραντίνα αλλοιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τι συμβαίνει με τη διάθεση και τη μνήμη, ποιος ο ρόλος της όσφρησης και ποια η θεραπεία.

Υγειονομικός στις Φιλιππίνες

Νικόλας Χρηστάκης: "Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα νοσήσει από κορονοϊό"

"Τουλάχιστον το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αρρωστήσει από τον κορονοϊό και εκατομμύρια θα πεθάνουν αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα", εκτιμά ο γνωστός Ελληνοαμερικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου Γέιλ, Νίκολας Χρηστάκης.

Νοσοκομείο στο Χιούστον σε καιρό κορονοϊού

Κορονοϊός: Οι έξι κατηγορίες συμπτωμάτων

Ερευνητές κατηγοριοποίησαν τα συμπτώματα του κορονοϊού, με την μελέτη τους να δείχνει ποιοι ασθενείς ενδέχεται να χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα πολύ πριν έχουν την ανάγκη, και ποιοι όχι.

Ατμοσφαιρική ρύπανση στο Σαράγιεβο της Βοσνίας τον Ιανουάριο του 2020

Εφιαλτική έρευνα: "Αδιάσειστα" στοιχεία ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση επιδεινώνει τον κορονοϊό

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στο νοσοκομείο και των θανάτων δείχνει μελέτη, η οποία θεωρείται ως η πιο λεπτομερής και ολοκληρωμένη που έχει γίνει μέχρι σήμερα αναφορικά με την σχέση του κορονοϊού με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Θ. Δημόπουλος: "Μικρότερη η θνητότητα πλέον, πιθανό να υπάρχει εμβόλιο στο τέλος του 2020"

Θ. Δημόπουλος: "Μικρότερη η θνητότητα πλέον, πιθανό να υπάρχει εμβόλιο στο τέλος του 2020"

Ο Θάνος Δημόπουλος, καθηγητής ιατρικής σχολή ΕΚΠΑ και Πρύτανης ΕΚΠΑ μίλησε για την πορεία της επιδημίας, το R0, τη θνητότητα, την απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων αλλά και το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Κορονοϊός - Έρευνα: Ποιοι εξαφάνισαν τα χαρτιά υγείας από τα σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός - Έρευνα: Ποιοι εξαφάνισαν τα χαρτιά υγείας από τα σούπερ μάρκετ

Απο τις πρώτες μέρες της καραντίνας λόγο κορονοϊού τα χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Έρευνα αποκαλύπτει ποιοι ήταν αυτοί που έσπευσαν να τα προμηθευτούν.

Ο κορονοϊός όπως φαίνεται στο μικροσκόπιο.

Κορονοϊός: Oι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α+ κινδυνεύουν περισσότερο

Σύμφωνα με μία νέα ευρωπαϊκή μελέτη οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α+ έχουν αυξημένο κίνδυνο, σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος. Αντίθετα, όσοι έχουν ομάδα Ο είναι προστατευμένοι σε έναν βαθμό.

Ερευνητής εξετάζει δείγμα από τεστ κορονοϊού

Κορονοϊός: Πρωτεΐνες στο αίμα ασθενών μπορεί να λειτουργήσουν ως προγνωστικοί βιοδείκτες

Οι πρωτεΐνες - δείκτες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός διαγνωστικού τεστ που θα βοηθούσε τους γιατρούς να προβλέψουν σε ποιο επίπεδο μπορεί να φθάσει η ασθένεια ενός κρούσματος.

Γκραφίτι για τον κορονοϊό στο Ναϊρόμπι της Κένυας

Γιατί ενδέχεται να μην υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό

Το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί πιο γρήγορα στην παγκόσμια ιστορία, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια. Τώρα 100 και πλέον υποψήφια εμβόλια για τον κορονοϊό είναι σε εξέλιξη. Η πρόκληση της ασφάλειας, οι πιθανότητες αποτυχίας και ο ιός με τον οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του.

Μικροβιολογικό εργαστήριο

Αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο κορονοϊός ίσως να μην μεταδίδεται τόσο εύκολα από τις επιφάνειες

Νέα οδηγία για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορονοϊού εξέδωσε το CDC - Προειδοποιεί ότι ο κύριος τρόπος εξάπλωσης του ιού είναι μεταξύ ανθρώπων, ακόμη και ασυμπτωματικών.

Δοκιμές επιστημόνων

Στοματικό διάλυμα κατά του κορονοϊού; Η επιστήμη αναζητά απαντήσεις

Έρευνα του Πανεπιστημίου Κάρντιφ χρίζει "εχθρό" του κορονοϊού το στοματικό διάλυμα, παρατηρώντας μία επιθετική "συμπεριφορά" προς την εξωτερική του επιφάνεια. Έκκληση για άμεσες κλινικές μελέτες.

Ούτε οι δίδυμοι αντιδρούν ακριβώς το ίδιο στον κορονοϊό, σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Κορονοϊός: Το DNA ορίζει αν θα νοσήσουμε ή όχι και πόσο βαριά

Βρετανοί ερευνητές που συνέλεξαν στοιχεία μέσα από ειδική πλατφόρμα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γενετικό υλικό είναι παράγοντας που επηρεάζει την εξέλιξη της νόσου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εργαστήριο

Φαμοτιδίνη: Οι μυστικές δοκιμές και η ελπίδα ότι θα σταματήσει τον κορονοϊό

Ερευνητές στις ΗΠΑ θέλουν να διαπιστώσουν κατά πόσο η φαμοτιδίνη, "φρενάρει" τον κορονοϊό. Είναι η πρώτη φορά οπουδήποτε στον κόσμο που δοκιμάζεται το συγκεκριμένο φάρμακο.

Η NASA οδηγεί ένα ρόβερ στον Άρη... από το σπίτι

Η NASA μένει σπίτι και οδηγεί ένα ρόβερ στον Άρη

Για πρώτη φορά, λόγω κορονοϊού, η NASA "οδηγεί" ένα ρόβερ στον Άρη από το σπίτι. Μπορεί οι επιστήμονες να αντιμετωπίζουν μικρά εμπόδια λόγω τηλεργασίας, όμως αυτό συνεχίζει να είναι παραγωγικό.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα τρέχουν στη φύση

Επαρκεί η απόσταση των δύο μέτρων για όσους κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο;

Σύμφωνα με νέα πανεπιστημιακή μελέτη από το Βέλγιο και την Ολλανδία η απόσταση των δύο μέτρων είναι αρκετή στην περίπτωση που ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ αλλά ανεπαρκής στην περίπτωση που κάνουμε τζόκινγκ ή ποδηλασία.

Καραντίνα στη Μανίλα των Φιλιππίνων λόγω κορονοϊού

Κορονοϊός: Πόσα πραγματικά είναι τα κρούσματα; - Μελέτη απαντά και οι αριθμοί τρομάζουν

Μια πιο ρεαλιστική εικόνα της πανδημίας κορονοϊού δίνει μελέτη μαθηματικών, με τον αριθμό που προκύπτει σε διάφορες χώρες, να είναι πολύ διαφορετικός από τον επίσημο.

Κορονοϊός

Κορονοϊός: "Γραπώνεται" στα κύτταρα των ασθενών με τετραπλάσια ισχύ σε σχέση με τον SARS

Περισσότερο φως στον βιολογικό μηχανισμό μετάδοσης του κορονοϊού μέσα στο σώμα, έριξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο ιός του COVID - 19 είναι πολύ πιο ισχυρός από του SARS.