ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Όλα τα νέα και οι εξελίξεις για τον Κορονοϊό ( COVID-19 ). Μάθετε τα πάντα για την πανδημία του Κορονοϊού, πως μεταδίδεται, τα συμπώματα του κορονοϊού και τα νοσοκομεία αναφοράς από τον ΕΟΔΥ. Ο COVID-19 προσβάλλει διαφορετικά άτομα με διαφορετικούς τρόπους. Τα περισσότερα μολυσμένα άτομα εμφανίζουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα και αναρρώνουν χωρίς να χρειάζεται να νοσηλευτούν. Πιο συχνά συμπτώματα: πυρετός ξηρός βήχας κούραση Πιο σπάνια συμπτώματα: πόνοι πονόλαιμος διάρροια επιπεφυκίτιδα πονοκέφαλος απώλεια γεύσης ή όσφρησης δερματικό εξάνθημα ή αποχρωματισμός στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών

Πολίτες της Γαλλίας με προστατευτικές μάσκες

Μετάλλαξη Όμικρον: Γιατί είναι πιο μεταδοτική και ποιος ο ρόλος του κοινού κρυολογήματος

Η παραλλαγή Όμικρον ίσως είναι πιο μεταδοτική επειδή έχει “κλέψει” γενετικό υλικό από κορονοϊό του κοινού κρυολογήματος, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιο Pfizer

Η BioNTech επιβεβαιώνει την προστασία των εμβολίων παρά τις μεταλλάξεις του ιού

"Τα εμβόλια αναμένεται να συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντι στην σοβαρή νόσηση παρά τις μεταλλάξεις του ιού" επιβεβαιώνει η BioNTech μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της.

Ερευνητές της BionTech

Μετάλλαξη Όμικρον: BioNTech και Moderna ετοιμάζονται για προσαρμοσμένα εμβόλια

BioNTech και Moderna αναμένουν τα πορίσματα των ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μια προσαρμοσμένη δόση εμβολίου είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Μικρό παιδί με μάσκα στο σχολείο

Κορονοϊός: Πιο μεταδοτικά τα μικρά παιδιά από τους εφήβους μέσα στο σπίτι

Μολονότι οι έφηβοι είναι αυτοί που φέρνουν συχνότερα το ιό μέσα στο σπίτι, είναι τελικά τα μικρότερα παιδιά εκείνα που τον μεταδίδουν περισσότερο λόγω της στενότερης επαφής που έχουν οι γονείς μαζί τους, σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα.

Κόσμος που κάνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού

Τρίτη δόση εμβολίου Pfizer: Τι κρύβεται από πίσω - Αμφιβολίες από τους ειδικούς

Τι σημαίνει η ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech σχετικά με την ανάπτυξη νέας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου τους για τον κορονοϊό. Τι γνωρίζουμε και τι όχι προς το παρόν για την πιθανή ανάγκη ενισχυτικής δόσης.

Ερευνητές στη μάχη με τον κορονοϊό (Φωτο αρχείου)

Pfizer και BioNTech ετοιμάζουν εμβόλιο - όπλο κατά της Μετάλλαξης Δέλτα

Νέο εμβόλιο που θα στοχεύει ειδικά στη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού ετοιμάζουν οι εταιρείες BioNTech και Pfizer. Παράλληλα ανέφεραν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από μελέτες ανθρώπων που έλαβαν μια τρίτη δόση του υπάρχοντος εμβολίου.

Γιατρός σε νοσοκομείο covd-19 στη Βραζιλία

Κορονοϊός: Τρεις στους τέσσερις ασθενείς έχουν συμπτώματα για αρκετές εβδομάδες

Σχεδόν 3 στους 4 ασθενείς με κορονοϊό, σύμφωνα με μελέτη, εμφανίζουν συμπτώματα για αρκετές βδομάδες. Τα συχνότερα συμπτώματα είναι κόπωση (40%), δύσπνοια (36%) και αϋπνία ή δυσκολία να κοιμηθούν (30%).

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού

Κορονοϊος: Οι επαναληπτικές δόσεις του εμβολίου η μόνη λύση απέναντι στην πανδημία

Οι τακτικές επαναληπτικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι το μέλλον της μάχης ενάντια στην πανδημία, σύμφωνα με την επικεφαλής του βρετανικού προγράμματος γενετικής επιτήρησης.

Κόσμος με μάσκες στους δρόμους της Αθήνας

Το ιικό φορτίο και όχι ο βήχας, καθοριστικός παράγοντας για τη μετάδοση του κορονοϊού

Σύμφωνα με το πόρισμα νέας μελέτης, τη μεγάλη "ζημιά" της μεταδοτικότητας την κάνουν μερικοί υπερμεταδοτικοί φορείς που έχουν μεγάλο ιικό φορτίο του κορονοϊού στον οργανισμό τους.

Τι είναι τελικά τα mRNA εμβόλια - Το βίντεο που δίνει τις απαντήσεις

Τι είναι τελικά τα mRNA εμβόλια - Το βίντεο που δίνει τις απαντήσεις

Είναι ασφαλή τα mRNA εμβόλια; Με ποια διαδικασία επιδρούν στον οργανισμό μας και πόσο θα πρέπει να μας φοβίζουν τα συστατικά του. Οι εξηγήσεις με απλά λόγια μέσα από ένα διαφωτιστικό βίντεο.

Εμβόλιο για τον κορονοϊό

Αμερικανοί επιστήμονες: Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη του κορονοϊού

Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη του κορονοϊού στο μέλλον, οπότε εν καιρώ μπορεί να χρειαστεί αναπροσαρμογή των εμβολίων πρώτης γενιάς, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Σκύλος μυρίζει έναν άντρα (φωτογραφία αρχείου)

Οι σκύλοι φαίνεται να μυρίζουν με μεγάλη ακρίβεια τους ανθρώπους με κορονοϊό

Δοκιμές δείχνουν πως οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να μυρίζουν τη λοίμωξη από κορονοϊό στον άνθρωπο. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε αεροδρόμια, γήπεδα, πολυκαταστήματα.

Παιδί με προστατευτική μάσκα στην Κούβα

Έρευνα: Tα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον κορονοϊό από ό,τι είχε εκτιμηθεί

Σύμφωνα με έρευνα του καθολικού πανεπιστημίου του Λέβεν και του Ινστιτούτου Σιενσάνο, οι περισσότερες λοιμώξεις στα παιδιά εμφανίστηκαν μέσω στενής επαφής με έναν μολυσμένο ενήλικα.

O SARS-CoV-2 στο μικροσκόπιο

Κορονοϊός: Μετάλλαξη επιταχύνει τη μετάδοσή του αλλά τον καθιστά πιο ευάλωτο σε εμβόλιο

Το στέλεχος D614G του κορονοϊού αναπαράγεται με περίπου δεκαπλάσια ταχύτητα και είναι πιο μεταδοτικό σε σχέση με το στέλεχος του ιού που πρωτεμφανίστηκε στην Κίνα και πυροδότησε την πανδημία.

Θεσσαλονίκη

Έρευνα ΑΠΘ: Τα λύματα δείχνουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία εξακολουθούν να προκαλούν τα στοιχεία για τη συγκέντρωση του γονιδιώματος SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Η πόλη απέχει από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Προσπάθεια παραγωγής εμβολίου για τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Επιστήμονες απομόνωσαν αποτελεσματικά αντισώματα

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι επιστήμονες επιχειρούν την ανάπτυξη «παθητικού» εμβολιασμού με αντισώματα τα οποία θα μπορούν να χορηγηθούν τόσο σε υγιείς όσο και ήδη νοσούντες από την Covid-19.

Στιγμιότυπο από ιατρικό εργαστήριο στο Μπαλί

Ανησυχητική έρευνα για τον κορονοϊό: Τα αντισώματα διαρκούν μόνο για ένα μήνα

Τα ευρήματα νέας μελέτης για τον κορονοϊό διεγείρουν ανησυχίες αφού μέχρι στιγμής υπήρχε η εντύπωση πως όποιος νοσήσει, μετά την ανάρρωση θα αποκτούσε ανοσία για μήνες.

Μικροβιολογικό εργαστήριο.

Κόστα Ρίκα: Δοκιμές για θεραπεία κατά της COVID-19 βασισμένη σε αντισώματα αλόγων

Η θεραπεία με αντισώματα αλόγου θα δοκιμαστεί σε 26 ασθενείς από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρόμοιες προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αργεντινή και Βραζιλία, ενώ στο Βέλγιο επιστήμονες χρησιμοποιούν λάμα.

Κορονοϊός: Αναποτελεσματικές οι διαφανείς προσωπίδες και οι μάσκες με βαλβίδα σύμφωνα με έρευνα

Κορονοϊός: Αναποτελεσματικές οι διαφανείς προσωπίδες και οι μάσκες με βαλβίδα σύμφωνα με έρευνα

Έρευνα αμφισβητεί την προστασία που προσφέρει η πλαστική διάφανη μάσκα αλλά και αυτή με βαλβίδα. "Ακόμη και οι καλύτερες μάσκες έχουν διαρροές σωματιδίων σε κάποιο βαθμό", αναφέρει.

Μικροβιολογικό εργαστήριο.

AstraZeneca: Ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου

Σε 30.000 εθελοντές θα χορηγηθεί το, χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ, υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο πριν από τις προεδρικές εκλογές.