Ο Τζόκοβιτς επένδυσε στη δημιουργία τρόπου αντιμετώπισης του Covid χωρίς εμβόλιο

Ο Τζόκοβιτς επένδυσε στη δημιουργία τρόπου αντιμετώπισης του Covid χωρίς εμβόλιο
O Nόβακ Τζόκοβιτς έχει βάλει τα λεφτά του στις έρευνες για τη δημιουργία "μηχανισμoύ απενεργοποίησης" του Covid. AP Photo/Mark Baker, File

Aπό το 2020 ο "ήρωας των απανταχού αντιεμβολιαστών", Νόβακ Τζόκοβιτς είναι κάτοχος του 80% των μετοχών εταιρίας βιοτεχνολογίας, που ερευνά τρόπο αντιμετώπισης του Covid-19, που δεν περιλαμβάνει εμβόλιο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξελίχθηκε σε ήρωας των απανταχού αρνητών του εμβολιασμού για τον Covid-19 την περασμένη εβδομάδα. Ήταν τότε που πήγε στην Αυστραλία για να παίξει στο πρώτο Grand Slam της σεζόν 2022, ως το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, συνελήφθη με την άφιξη του -καθώς δεν πληρούσε τη βασική προϋπόθεση εισόδου στη χώρα, που είναι ο διπλός εμβολιασμός- και ακολούθησε μια διαδικασία που είχε και δυο δικαστήρια, έναν Έλληνα ομογενή Υπουργό Μετανάστευσης και την απέλαση του Σέρβου. Τώρα έχει θέματα με την είσοδο του στη Γαλλία, για το Roland Garros, αλλά και με τη συμμετοχή του σε άλλα τουρνουά -καθώς εξακολουθεί να αρνείται να εμβολιαστεί.

Όπως αποκαλύφθηκε, έχει τους λόγους του να μην υποκύπτει.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τζόκοβιτς (o oποίος έχει ‘βγάλει’ από το τένις 144 εκατομμύρια δολάρια) είναι ο κύριος μέτοχος δανέζικης εταιρίας βιοτεχνολογίας, που έχει θέσει ως στόχο ύπαρξης τη δημιουργία θεραπείας για τον κορονοϊό που δεν αφορά εμβόλιο. Για την ακρίβεια, από το 2020 του ανήκει το 80% της QuantBioRes, γεγονός που επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Ιβάν Λοντσάρεβιτς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον κύριο μέτοχο από τον περασμένο Νοέμβριο, πριν διευκρινίσει ότι “ο Νόβακ δεν είναι αντιεμβολιαστής”.

Η QuantBioRes απασχολεί 11 ερευνητές που δουλεύουν στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, επί θεραπείας για τον Covid “που δεν θα είναι εμβόλιο”. Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι από τον Ιούλιο του 2020 έχει αρχίσει να αναπτύσσει “μηχανισμό απενεργοποίησης” του ιού. Για την ακρίβεια, στην πρώτη σελίδα μπορείτε να διαβάσετε ότι “με την καινοτόμο και διορατική τεχνολογία Resonant Recognition Model (RRM), προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα, αναπτύσσοντας θεραπεία για ρετροϊούς και ανθεκτικά βακτήρια. Η εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα βιοχημικών, φυσικών, μηχανικών και προγραμματιστών μας, έχει εργαστεί ακούραστα για να φέρει το QuantBioRes – QBR στην πρώτη γραμμή του κλάδου.

Προκειμένου να παρέχουμε εξαιρετικές λύσεις, αφιερώνουμε χρόνο και πόρους, ώστε να προβλέψουμε με ακρίβεια τις χημικές και φυσικές ιδιότητες των μορίων, οι οποίες μπορούν να είναι χρήσιμες σε πολλούς τομείς της επιστήμης, ειδικά στην ιατρική”.

Στα της τεχνολογίας τους (RRM), ενημερώνουν ότι πρόκειται “για βιοφυσικό μοντέλο που βασίζεται σε ευρήματα ότι ορισμένες περιοδικότητες/συχνότητες εντός της κατανομής των ενεργειών των ελεύθερων ηλεκτρονίων, κατά μήκος της πρωτεΐνης, είναι κρίσιμες για τη βιολογική λειτουργία της πρωτεΐνης και την αλληλεπίδραση με πρωτεϊνικούς υποδοχείς και άλλους στόχους.

Η τεχνολογία RRM επιτρέπει σε αυτές τις χαρακτηριστικές συχνότητες, οι οποίες είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσης, να αναγνωρίζονται για κάθε βιολογική λειτουργία/αλληλεπίδραση. Μόλις προσδιοριστεί η χαρακτηριστική συχνότητα για τη βιολογική λειτουργία, είναι δυνατή η ανάλυση της βιολογικής λειτουργίας/αλληλεπίδρασης των πρωτεϊνών, η πρόβλεψη βιοδραστικών μεταλλάξεων και ο σχεδιασμός de novo βιοενεργών πεπτιδίων -με την επιθυμητή βιολογική λειτουργία-, όπως και η πρόβλεψη της ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας που μπορεί να επηρεάσει ορισμένες πρωτεϊνικές δραστηριότητες.

Αυτές οι προβλέψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό θεραπειών για ιογενείς ασθένειες και ανθεκτικά βακτήρια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα