Αυτό που “θα φάει” τον Μενουδάκο και τα ΣΥΡΙΖέϊκα χαμόγελα

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων μιλά για Predator και τι σημαίνει να σε χαιρετήσουν με χαμόγελο στην Κουμουνδούρου

Μέτρο-μέτρο

Μέτρο-μέτρο φαίνεται πως την έχει μελετήσει την ακτογραμμή της χώρας το οικονομικό επιτελείο. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «οι ακτές της πατρίδας μας φτάνουν τα 13.676 χιλιόμετρα».

Πρόσθεσε πως είναι «υπερβολικά μεγάλος φυσικός πλούτος για να τον αφήνουμε έρμαιο στις αυθαιρεσίες, στην καταπάτηση, στο μπάχαλο. Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε, νομικά και θεσμικά, τις παραλίες μας. Και την ίδια στιγμή να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα -τη νόμιμη και φιλική προς το φυσικό περιβάλλον τουριστική επιχειρηματικότητα, εννοείται, αυτή που αναπτύσσεται στις παραλίες». (Άλλωστε ψηφίστηκε χθες σχετικό νομοσχέδιο).

Δεν ξέρουμε πως την μεταφράζετε εσείς αυτή την ατάκα, αλλά το νόημα της είναι φανερό: Τόσος πολύς Αιγιαλός και να μην γίνεται μεγάλο επιχειρηματικό «νταραβέρι» δεν είναι μια αποδεκτή κατάσταση για μια κυβέρνηση όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό θα τον φάει

Αρκετά καλές από ότι αντιλαμβανόμαστε οι «επιδόσεις» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς από όσα είπε ο επικεφαλής της Κωνσταντίνος Μενουδάκης παραδίδοντας την έκθεσή του για το 2022 στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ανέφερε πως «στην Αρχή υποβλήθηκαν 1.250 καταγγελίες, σε ποσοστό 8% περισσότερες σε σύγκριση με το 2021, ενώ αντίστοιχα διεκπεραιώθηκαν 876 υποθέσεις, εμφανίζοντας ανάλογη αύξηση περίπου 8%. Η Αρχή εξέδωσε 67 αποφάσεις και 5 γνωμοδοτήσεις, εξέτασε 209 γνωστοποιήσεις για περιστατικά παραβίασης δεδομένων και επέβαλε πρόστιμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ».

Δυστυχώς όμως -για τον ίδιο- ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος είπε και κάτι ακόμη: «Στα τέλη Ιουλίου 2022, η Αρχή κίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα σε σχέση με δραστηριότητες εγκατάστασης και χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα, ιδίως σε σχέση με το λογισμικό παρακολούθησης που αναφέρεται ως «Predator».

Αυτή η «αυτεπάγγελτη έρευνα» είναι που …θα τον φάει. Γιατί από όσα ακούγονται σύντομα θα τεθεί θέμα αντικατάστασής του από την Διάσκεψη των Προέδρων. Εκεί όπου πρόσφατα η κυβέρνηση άλλαξε ξανά τον κανονισμό της Βουλής για να μην έχει προβλήματα με πλειοψηφίες, μειοψηφίες και τα 16,2 που γίνονται με το ζόρι 17…

Φιλιά και χαμόγελα.

Γιατί άλλωστε παραξένεψε τόσους πολλούς ο χθεσινός εγκάρδιος χαιρετισμός του Στέφανου Κασσελάκη με την Όλγα Γεροβασίλη; Επειδή είχε χαμόγελα και φιλία; Σιγά το περίεργο.

Τις προάλλες στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – αν θυμάστε – χαμογελαστά η Γεροβασίλη έλεγε στον Κασσελάκη αν θέλει εκλογές στις 10 Μάρτη «να πάει μόνος να δούμε τι θα πάρει». Χαμογελαστός ήταν κι ο Κασσελάκης, χαμόγελα έριχνε κι ο Νίκος Παππάς παρακολουθώντας κάπου στο βάθος.

Για να μην θυμηθούμε τους χαιρετισμούς και τα φιλιά του Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου στο τελευταίο Εκτελεστικό Γραφείο πριν από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως καταλαβαίνετε εκεί στην Κουμουνδούρου ισχύει η προτροπή: «Χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν».

Για κοίτα…

Για κοίτα κάτι πράγματα: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, βρέθηκε υπέρμαχος των θέσεων της Ν.Δ σχετικά την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δεν λέμε βέβαια ανεξάρτητος είναι, βουλευτής είναι, την γνώμη του πρέπει να λέει. Είναι όμως λίγο περίεργο να έχει αυτή την γνώμη σε μια τόσο περίεργη συγκυρία. Ιδέα δεν έχουμε αν «παίζει κάτι» ή γίνονται κινήσεις για ανταλλάγματα.

Ευτυχώς μικρή είναι η πολιτική πιάτσα. Κι εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς τι γίνεται από την πορεία και τις επιλογές του καθενός. Θα μάθουμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα