Η ΕΥΠ σε νέες επιτυχίες και η ζωγραφική του Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιέζεται να πει ποιον έχει στο μυαλό του για πρωθυπουργό και η ΕΥΠ πιέζει το δικό μας μυαλό με τα συνεχή όσο και ευφάνταστα κατορθώματά της.

ΕΥΠ: Νέες επιτυχίες

Για το ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τις διαρροές της ΕΥΠ σχετικά με τις επιτυχίες της, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον. Μετά την ρωσίδα διεθνή κατάσκοπο που απειλούσε την Δυτική Ευρώπη από το κατάστημα πλεκτών στο Παγκράτι, πέσαμε σε διεθνή τρομοκρατική ομάδα που θα χρησιμοποιούσε δηλητηριώδες αέριο στου Ψυρρή.

Ομολογουμένως εντυπωσιακή η επικοινωνιακή προσπάθεια. Όμως ακόμη και αν την επόμενη φορά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοινώσει πως απέτρεψε στο «παρά πέντε» μια εισβολή εξωγήινων στα Σεπόλια θα συνεχίσουμε να την θυμόμαστε …όπως πρέπει. Σε συνδυασμό δηλαδή με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ψηφοφόρους ή βουλευτές;

Η αλήθεια είναι πως θα δυσκολεύονται στα προεκλογικά πάνελ εφεξής οι υποψήφιοι της Ν.Δ όταν θα έρχονται αντιμέτωποι με ερωτήματα που σχετίζονται με το σχέδιο «προσέλκυσης» βουλευτών από άλλα κόμμα προκειμένου να επιτευχθεί αυτοδυναμία. Θα πρέπει βλέπετε αν το διαψεύδουν αλλά όχι και κατηγορηματικά.

Αυτό έπαθε χθες στο Μega ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ερωτώμενος απάντησε πως στόχος της Ν.Δ είναι να προσελκύσει ψηφοφόρους και όχι βουλευτές. Ειπε πως «μας ενδιαφέρουν όσοι ασπάζονται τις ιδεολογικές και πολιτικές μας αρχές και τις προγραμματικές μας διατάξεις και πιστεύουν ότι μπορούν να συστρατευτούν προεκλογικά μαζί μας και να στηρίξουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία». Η αλήθεια είναι όμως πως η περιγραφή αυτή ταιριάζει και σε ψηφοφόρους αλλά και σε κάποιους βουλευτές άλλων κομμάτων; Δεν νομίζετε;

Να το ζωγραφίσει;

Πάντως ανάλογα προβλήματα θα έχει και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όχι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει σε «αποσκιρτήσεις» βουλευτών από άλλα κόμματα, τουναντίον θα λέγαμε.

Εδώ άλλο είναι το θέμα: Όπως φάνηκε από την χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ κάθε φορά που θα εμφανίζεται θα ζητούν να ονοματίσει, περιγράψει, σκιαγραφήσει ακόμη και να …ζωγραφίσει το πρόσωπο που έχει στο μυαλό του για μετεκλογικό πρωθυπουργό.

Τι γίνεται όμως αν στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα πρόσωπο στο μυαλό; Πράγμα πολύ πιθανό γιατί το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πως το αίτημα αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό από κανέναν πιθανό κυβερνητικό εταίρο. Θα το ρίξει στην “αφηρημένη τέχνη”;

Απορία

Μια εύλογη απορία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Κώστας Γενιδούνιας με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει κάποιες προσλήψεις στον οργανισμό μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Όπως είπε «εμείς ξέρουμε ότι έχει ψηφιστεί ένα οργανόγραμμα το οποίο προβλέπει 2.100 θέσεις. Υπάρχουν 1.400 κενές θέσεις και θα γίνουν 140 προσλήψεις. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε όμως στον διαγωνισμό που έχει εξαγγελθεί, πως είναι δυνατόν να βγαίνει ότι θα προσληφθούν σταθμάρχες και κλειδούχοι, για παράδειγμα, με εμπειρία όταν δεν υπάρχουν σταθμάρχες και κλειδούχοι στην αγορά με εμπειρία. Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό».

Η αλήθεια είναι πως ούτε κι εμείς…

Διορισμοί

Μπορεί χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών. Όμως όπως φαίνεται οι …προεκλογικές συνήθειες είχαν ξεκινήσει για κάποιους νωρίτερα. Αν πιστέψουμε τουλάχιστον αυτά που είπε χθές στην Βουλή ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Μανώλης Καμηλάκης.

Όπως ανέφερε σχολιάζοντας άρθρο σε νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη που προβλέπει προσλήψεις προσωπικού στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στην αρχή ο σύλλογς χάρηκε για την ενίσχυση του οργανισμού. Μετά όμως διαπίστωσε πως «το άρθρο αυτό μπαίνει μόνο και μόνο για να μπορεί η Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας να διορίζει ως νομικούς της ΑΠΑ τους εκλεκτούς του ή πιθανολογώ τους εκλεκτούς του Υπουργείου πέρα και πάνω από κάθε αξιοκρατική διαδικασία ΑΣΕΠ για να βολέψει, υποθέτω στο χρόνο που έγινε προεκλογικά, τα δικά του παιδιά».

Πιστοποίηση

Μια και αναφέραμε τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν μπορούμε παρά να μην εξάρουμε και μία ωραία ιδέα που είχε, την οποία μάλιστα μετέτρεψε σε νομοθετική ρύθμιση την οποία και προωθεί για ψήφιση. Με βάση αυτή τα στοιχεία για την ακρίβεια που θα δημοσιοποιούν τα Ινστιτούτα και οι οργανώσεις καταναλώτών για τις τιμές των προϊόντων θα πρέπει να πιστοποιούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Την κατάπληξή του εξέφρασε επ’ αυτού ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, που είπε ==χθες πως «δεν αντιλαμβάνομαι, όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 21 Μαΐου τις εκλογές, να έρχεται ένα νομοσχέδιο «σκούπα», που περιλαμβάνει και τη λειτουργία των οργανώσεων καταναλωτών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα