Ο συγγραφέας της Κουμουνδούρου και ο Κουτσούμπας που φλεξάρει

Διαβάζεται σε 3'

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναδεικνύεται γνώστης της εφηβικής αργκό ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ όλα μπορούν να εξηγηθούν αν το καλοσκεφτεί κανείς

Το εργαλείο

Πολλά ακούγονται για το πώς προέκυψε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Μέση Ανατολή και τις σχέσεις Ιραν- Ισραήλ που ήταν ακριβές αντίγραφο αυτής της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλοι λένε για «βιαστική κίνηση» της ηγεσίας. Άλλοι για στελέχη της Κουμουνδούρου που δεν παίρνουν ένα τηλέφωνο να μιλήσουν με τους αρμόδιους. Άλλοι για κέντρα που διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν σηκώνουν πολλά – πολλά.

Σε τέτοιες καταστάσεις όμως οι «πληροφορίες» και οι «φήμες» μπορεί να είναι γαργαλιστικές, όχι όμως κατ’ ανάγκη κι απαραίτητες. Βλέπετε υπάρχει και το πιο σαφές εργαλείο της πολιτικής ανάλυσης.

Οπότε αν θέλει κανείς να εντοπίσει κάποιον ή κάποιους που έγραψαν όπως θα έγραφε η δεξιά, δεν έχουν παρά να αναζητήσουν αυτούς που σκέφτονται όπως η δεξιά. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να εντοπιστούν.

Μήνυμα

Το δικό της μήνυμα φαίνεται πως στέλνει προς την Χαριλάου Τρικούπη η Όλγα Γεροβασίλη. Κάπως διαφορετικό από αυτό που αποπνέει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στον κυριακάτικο τύπο για τις εκλογές λέει «όχι στη λογική μιας μικροαντιπαράθεσης για το ποιος θα είναι “πρώτος” στη δεύτερη θέση ανεξάρτητα από τη διαφορά με τη ΝΔ. Δεν μπορούμε να στέλνουμε στον προοδευτικό κόσμο σήμα χαμηλών προσδοκιών, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Διαπιστώνει σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης ότι “αυτό δεν πήγε και πολύ καλά”. Ο προοδευτικός χώρος πρέπει να δίνει προοπτική διακυβέρνησης».

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Ιδίως όταν όλα αυτά θα συζητηθούν πολύ έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν οι ευρω-εκλογές θα έχουν τελειώσει.

Φλεξάρει

Από την ομιλία του γ.γ του ΚΚΕ στην παρουσίαση του ευρω-ψηφοδελτίου του κόμματος, καταγράφουμε δυο ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Μιλώντας για τους Μητσοτάκη και Κασσελάκη σχολίασε πως «οι διαφορές τους καταλήγουν στο αν ο ένας έχει στην κατοχή του το σπίτι του Βολταίρου και 41 ακίνητα και αν ο άλλος αγόρασε σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ στο Κολωνάκι, και το φλεξάρει κιόλας στον λαό που στενάζει οικονομικά…»

Παρατηρούμε φυσικά το καυστικό σχόλιο για τα περιουσιακά των επικεφαλής σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και την χρήση του ρήματος «φλεξάρω». Για όσους δεν γνωρίζουν την εφηβική «αργκό» σημαίνει «επιδεικνύω».

Ποιοι ακριβώς;

Λαύρος εναντίον των υπερπατριωτών εμφανίστηκε σε αρθρογραφία του ο γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Μίλησε για κάποιους που «Ισχυρίζονται πως έχουν το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Ποιοι εναντίον ποίων; Είναι ο πατριωτισμός μεγάλα λόγια που μικραίνουν την απήχησή της χώρας μας; Είναι υποσχέσεις που τινάζουν την πορεία του τόπου στον αέρα; Είναι απόπειρες καπηλείας και τυμβωρυχίας; Είναι καπηλεία της πίστης μας; Είναι εθνική απομόνωση;».

Ωραία όλα αυτά. Όμως δεν διευκρίνισε σε ποιους αναφέρεται. Σε κάποιους που βρίσκονται «στα αριστερα» της Ν.Δ; «Στα δεξιά» της Ν.Δ; Μήπως …μέσα στην Ν.Δ; Γιατί παντού μπορούμε να βρούμε πρόσωπα που δυνητικά ανταποκρίνονται στην έμμεση περιγραφή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο γραμματέας της Κ.Ο ξεκαθάρισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εφαρμόζει πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα