Ο χαζός λαός και ο πήχης του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει κάποια αντιφατικά πράγματα στη συνεδριακή ομιλία του και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί κανένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές αρνητικό.

Ερμηνεία

Χρειάζεται μια κάποια …ερμηνεία η αντιφατική δήλωση του πρωθυπουργού στο «κλείσιμο» του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε η κυβέρνηση επιδιώκει «να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη σε όλες τις εκφάνσεις. Αυτή την εντολή μας δώσατε στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και αυτήν υλοποιούμε με ταχύτητα, χωρίς να λογαριάσουμε το όποιο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος».

Μόνο που μια κυβέρνηση η οποία «βελτιώνει» την καθημερινότητα των πολιτών, δεν έχει κανένα λόγο να υποστεί «πολιτικό κόστος». Εκτός πια αν την «βελτιώνει» την καθημερινότητα με τρόπο που δεν το αντιλαμβάνονται οι πολίτες.

Οπότε να υποθέσουμε ότι περνάμε στην θεωρία του … «χαζού λαού» που δεν ξέρει το συμφέρον του και δεν μπορεί να ερμηνεύσει όσα του συμβαίνουν; Αν ισχύει αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα: Το Μέγαρο Μαξίμου ξέρει καλύτερα από εμάς.

Παραδοχή

Πάντως στην πρωθυπουργική ομιλία ήταν εύκολο να διαγνώσει κανείς το φόβο του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της κάλπης των ευρωεκλογών.

Όπως δήλωσε στόχος σύσσωμης της αντιπολίτευσης είναι να «παραμορφωθεί η εντολή που έλαβε αυτή η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες». Έτσι το διατύπωσε.

Πράγμα που σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει συμβιβαστεί με το ότι θα έχει απώλειες στις εκλογές. Οπότε το θέμα είναι να είναι οι μικρότερες δυνατές και κυρίως να «μοιραστούν» σωστά και κατά το δυνατόν ανώδυνα.

Ερώτημα

Μάλλον …ένα είναι το ερώτημα για την σημερινή συνάντηση του Νίκου Ανδρουλακη με τον Χρήστο Ράμμο της ΑΔΑΕ. Αυτή στην οποία η αρχή θα κληθεί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να πεί – επιτέλους- στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ποιόν λόγο έχει επικαλεστεί η ΕΥΠ για την παρακολούθησή του: Τι κόλπο θα σκαρφιστεί το Μέγαρο Μαξίμου για να ξεφύγει…

Όσοι επιχειρούν προβλέψεις  πάντως – και ιδίως οι γνωρίζοντες- «βάζουν όλα τα λεφτά τους» σε τίποτε αρχεία που θα έχουν καταστραφεί λόγω παρέλευσης κάποια προθεσμίας που ορίστηκε από την ΕΥΠ. Πιθανότατα με κάποια αγνώστου προέλευσης εσωτερικής διαδικασίες.

Θα δούμε…

Τα fake news

«Το ποιος επιλέγει να γίνει «ουρά» στη Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας και αναμασώντας τα fake news είναι πλέον γνωστό σε όλους». Αυτό το σχόλιο επιφύλαξε η Κουμουνδούρου για το ΠΑΣΟΚ μετά την χθεσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όμως η μόνη κριτική που έχει ασκήσει το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής: Ότι κάνει πολιτική … lifestyle και ότι ο πρόεδρος του έχει παραβεί την νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες έχοντας επιχειρηματικές δραστηριότητες με εταιρίες στο Delaware.

Δηλαδή πρόκειται για δύο θέματα τα οποία έχει αποδεχθεί, παραδεχθεί κι ενίοτε υπερθεματίσει στις δημόσιες δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οπότε εύλογα αναρωτιέται κανείς: Που ακριβώς βρίσκονται τα fake news;

Χωρίς κριτήρια

Μια και αναφερθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ ας μνημονεύσουμε και μια (από τις λίγες) σαφέστατες απαντήσεις που έχουν λάβει τελευταία οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις που γίνονται στον Στέφανο Κασσελάκη.

Αφορούσε – βέβαια- το επικείμενο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Εκεί όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πώς δεν κρίνεται από αυτές η επιτυχία η όχι της προεδρίας του.

Ο αυθεντικός διάλογος της συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση Creta είναι χαρακτηριστικός:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ένα ποσοστό που θα κριθεί επιτυχές στις ευρωεκλογές; Υπάρχει ένας συγκεκριμένος πήχης στον οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πει «εγώ είμαι ικανοποιημένος με αυτό το ποσοστό, κάτω από αυτό το ποσοστό είμαι δυσαρεστημένος».

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Γενικά δεν υπάρχει. Διότι είναι ευρωεκλογές και όχι βουλευτικές εκλογές.

Υποθέτουμε την είδαν ή την διάβασαν και τα στελέχη της Κουμουνδούρου αυτή την συνέντευξη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα