Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλαν Χατζηϊωάννου και Sprider Stores

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλαν Χατζηϊωάννου και Sprider Stores

Στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα υπέβαλλαν αίτηση υπαγωγής η εταιρεία Χατζηϊωάννου και τα Sprider Stores. Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών

Αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα, υπέβαλαν ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η εισηγμένη εταιρεία Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ και τα Sprider Stores.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.

Η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ για σήμερα 9 Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η προσωρινή αναστολή των μετοχών, κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρείας. Το ΔΣ του ΧΑ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομική Κρίση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιες επιχειρήσεις είπαν ''αντίο'' στην Ελλάδα το 2012

SHARE:

24Media Network