Black Friday 2021: Αλκοόλ και κρέμες αντιγήρανσης οι πρωταθλητές

Black Friday 2021: Αλκοόλ και κρέμες αντιγήρανσης οι πρωταθλητές
Black Friday shutterstock

Στοιχεία της Convert Group για τις αγορές της Παρασκευής σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ καταδεικνύουν τη σταθερή στροφή στο ψηφιακό κανάλι. Εκτιμήσεις για τζίρο μισού δισ. ευρώ το 2021.

Ανοδικά κινήθηκαν για ακόμη μια χρονιά την Black Friday οι κλάδοι ηλεκτρονικού φαρμακείου και ηλεκτρονικού Super Market καθώς σημείωσαν αύξηση 115% και 27% αντίστοιχα στην αξία των online αγορών σε σχέση με τη μέση αξία των προηγούμενων τριών Παρασκευών του Νοεμβρίου.

Ωστόσο o συνολικός online τζίρος της φετινής Black Friday στα δύο αυτά κανάλια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίστοιχο της περσινής, όπου τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων του Νοεμβρίου του 2020. Τα στοιχεία αυτά καταγράφηκαν σε πραγματικό χρόνο στη καινοτόμο πλατφόρμα eRetail Audit της Convert Group.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, οι 5 κατηγορίες με την μεγαλύτερη ανάπτυξη τζίρου στα online φαρμακεία ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+209%), οι κρέμες αντιγήρανσης (+164%), τα προϊόντα περιποίησης ματιών (+156%), τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου (+149%) και οι ανοιχτές πάνες (+138%). Αντίστοιχα στα online Super markets καταγράφηκε σαφής προτίμηση στα κόκκινα κρασιά (+116%), στα ουίσκι (+115%), στη βότκα (+99%), στα ροζέ κρασιά (+91%), και στα λευκά κρασιά (+82%).

Ο online καταναλωτής φαίνεται να προσθέτει και περισσότερα προϊόντα στις αγορές της Black Friday καθότι η μέση παραγγελία στο online φαρμακείο είχε αξία 44,80 ευρώ και εμπεριείχε 5,1 τεμάχια (συγκριτικά με 43,10 ευρώ με 4,8 τεμάχια τις 3 προηγούμενες Παρασκευές), ενώ στο online Super Market είχε αξία 81,50 ευρώ και εμπεριείχε 36,8 τεμάχια (συγκριτικά με 75,50 ευρώ με 35,9 τμχ τις 3 προηγούμενες Παρασκευές).

Η Convert Group εκτιμά ότι η αξία των οnline αγορών από τα online Super Markets και τα οnline Φαρμακεία θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 2021 τα 500 εκατ.ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) χωρίς να περιλαμβάνονται αγορές που γίνονται σε online pet shops, κάβες, ειδικευμένα e-shops με πάνες, κάψουλες καφέ, κ.α.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα