Αμβλύνει η Fraport την κόντρα με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

General atmosphere from Eleftherios Venizelos airport before the arrival of Russian President Vladimir Putin in Athens, Greece on May 27, 2016. /                  , , 27  2016.
General atmosphere from Eleftherios Venizelos airport before the arrival of Russian President Vladimir Putin in Athens, Greece on May 27, 2016. / , , 27 2016. SOOC

Με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι πρόκειται για τεχνικό θέμα η «αξίωση» για επιστροφή χρημάτων από το εφάπαξ τίμημα

Τον ντόρο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της αξίωσης της Fraport να ζητήσει επιστροφή χρημάτων από το Ελληνικό Δημόσιο, επειδή διαπίστωσε ότι τα 14 αεροδρόμια που παρέλαβε δεν ήταν στην κατάσταση που αρχικά είχε αξιολογήσει, προσπαθεί να κατευνάσει η εταιρεία.

Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πρόκειται για τεχνικό θέμα που όλες οι συμβάσεις μεγάλων έργων έχουν, ενώ τονίζει ότι συνεργάζεται αρμονικά με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η πραγματοποίηση της μεγαλύτερης παραχώρησης στην ιστορία της Ελλάδας αποτελεί ένα σύνθετο και πολύπλοκο, τεχνικά και λειτουργικά, έργο. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έως σήμερα, η Fraport Greece και το Ελληνικό Δημόσιο συνεργάζονται με επιτυχία για την ομαλή λειτουργία του έργου αυτού. Τυχόν συμβατικές διαφορές που ανακύπτουν στο πλαίσιο εκτέλεσης της Σύμβασης δεν αναιρούν την ποιότητα αυτής της συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζουν την ταχεία εκτέλεση των έργων.

Η διαδικασία της Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική για τέτοιου μεγέθους έργα και εντάσσεται στο πλαίσιο της ταχείας επίλυσης των διαφορών και της ομαλής εκτέλεσης των συμβάσεων, ώστε να προωθείται η υλοποίηση των έργων χωρίς αμφισβητήσεις και εμπόδια.

Η Fraport Greece ύστερα από την έγκριση των 14 master plans από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων είναι έτοιμη να προχωρήσει  τις επόμενες εβδομάδες  στην υλοποίηση των έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εποικοδομητική αυτή συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα».

Φωτό: sooc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρέστα ζητά η Fraport από το Ελληνικό Δημόσιο

SHARE: