Απομακρύνθηκε ο CEO των McDonald's λόγω ερωτικής σχέσης με υπάλληλο

Ο Steve Easterbrook
Ο Steve Easterbrook AP

Η αμερικανική αλυσίδα διευκρίνισε ότι σχέση ήταν συναινετική, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Στιβ Ίστερμπουκ παραβίασε το καταστατικό της εταιρείας, τις αξίες της και επέδειξε κακή κρίση.

H αλυσίδα εστιατορίων McDonald's ανακοίνωσε την απομάκρυνση του διευθυντικού της στελέχους Στιβ Ίστερμπρουκ επειδή είχε συνάψει σχέση με υπάλληλο της εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αμερικανική αλυσίδα διευκρίνισε ότι σχέση ήταν συναινετική, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο CEO παραβίασε το καταστατικό της εταιρείας, τις αξίες της και επέδειξε κακή κρίση.

ADVERTISING

Ο Ίστερμπρουκ αποχωρεί και από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

«Ήταν λάθος. Αναγνωρίζοντας τις αξίες της εταιρείας, συμφώνησα με το συμβούλιο πως ήταν ώρα να αποχωρήσω», ενημέρωσε ο Ιστερμπρούκ που από το 2015 είχε το συγκεκριμένο πόστο. Την θέση του πήρε ο Κρις Κεμπίνσκι, ο οποίος ήταν πρόεδρος της εταιρίας στις ΗΠΑ.

Σε μήνυμά του προς τους υπαλλήλους, ο Κεμτσίνσκι ευχαρίστησε τον Ίστερμπρουκ που τον έφερε στη McDonald's και δήλωσε ότι αναμένει η εταιρία να συνεχίσει με το αναπτυξιακό της πλάνο που είναι εστιασμένο στους πελάτες της. Η εταιρία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες που αφορούν την αποχώρηση του Ίστερμπρουκ.

Η McDonald's ανακοίνωσε ότι αναμένεται να αποκαλύψει τις οικονομικές πληροφορίες που σχετίζονται με την αποπομπή του Ίστερμπρουκ σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, ακόμα και εντός της ημέρας.

Ο 52χρονος Ίστερμπουκ, που είναι διαζευγμένος, πρωτοδούλεψε για τα McDonald's το 1993 ως μάνατζερ στο Λονδίνο, πριν ανέβει όλη την κλίμακα της ιεραρχίας της εταιρείας.

Αποχώρησε από την εταιρεία το 2011 για να αναλάβει την Pizza Express κι αργότερα την αλυσίδα ασιατικού φαγητού Wagamama, πριν επιστρέψει, το 2013, στη McDonald's, ως επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου και της βόρειας Ευρώπης.

Το 2015 ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του η αξία της μετοχής της εταιρείας διπλασιάστηκε.

Πέρσι, σύμφωνα με το BBC, ο 52χρονος είχε ετήσιο πακέτο απολαβών 15,9 εκατ. δολαρίων.

SHARE:

24Media Network