ΔΕΗ: Μήνυμα για αύξηση των τιμολογίων έστειλε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας

Φωτό αρχείου: Καμπάνια της ΔΕΗ για την προώθηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού στο Μετρό
Φωτό αρχείου: Καμπάνια της ΔΕΗ για την προώθηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού στο Μετρό EUROKINISSI

Ο Γιώργος Ανδριώτης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, αναγνώρισε ότι χρειάζεται ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η ΔΕΗ πρέπει να κρατήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Μπορεί η εταιρεία να μην καταρρέει, ωστόσο, τα οικονομικά της προβλήματα είναι διαχειρίσιμα και για την αντιμετώπισή τους η εταιρεία έχει εκπονήσει από κοινού με τη McKinsey 5ετές επιχειρησιακό πλάνο «το οποίο ήδη υλοποιείται», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ.

Συνέδριο Economist: Αντιπρόεδρος ΔΕΗ
Συνέδριο Economist: Αντιπρόεδρος ΔΕΗ EUROKINISSI

Ο κ. Γιώργος Ανδριώτης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ανέφερε ότι προέκυψαν προβλήματα από τις ζημίες στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, τις οποίες απέδωσε σε παράγοντες όπως η εξάρτηση από τον άνθρακα και η αύξηση της επιβάρυνσης από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι αν το 2018 η κυβέρνηση είχε μετακυλήσει στους πολίτες το κόστος, αυτό θα της επέτρεπε να εξασφαλίσει ομολογιακό δάνειο με ευνοϊκούς όρους. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η ΔΕΗ χρειάζεται σήμερα ενίσχυση της ρευστότητάς της, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση του κόστους για τη λειτουργία της δεν καλύπτεται από τα υφιστάμενα τιμολόγια και αυτό «δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη».

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Το θέμα είναι εθνικό

«Τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον της ΔΕΗ ήρθαμε να συζητήσουμε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη» είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμόπουλος εισερχόμενος στο υπουργείο για τη συνάντηση του προεδρείου της συνομοσπονδίας με τον υπουργό.

Όπως είπε ο κ. Αδαμόπουλος, «ο υπουργός δέχθηκε αίτημά μας για να συζητήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ το οποίο είναι εθνικό ζήτημα. Δεν προσφέρεται για στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις και θα συζητήσουμε τα νέα σχέδια για πλήρη σωτηρία της επιχείρησης και περιμένουμε να γίνει το καλύτερο δυνατό τόσο για την επιχείρηση όσο και για τους πολίτες. Θα ακούσουμε τις προτάσεις του υπουργείου και θα τοποθετηθούμε στη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Αντώνης Καράς ανέφερε ότι «η επιχείρηση βρίσκεται σε δεινή θέση και χρειάζεται ομαλή μετάβαση προς όφελος της επιχείρησης, των πολιτών και των εργαζόμενων. Θα ακούσουμε τον υπουργό, θα λειτουργήσουν τα όργανα και θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις» τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι θεσμοί ανοίγουν τα χαρτιά τους για την Ελλάδα

Τέλος ο Παναγιωτάκης από τη ΔΕΗ

SHARE: