ΔΕΗ: Παράταση του μπόνους των 5.000 ευρώ για τους εργαζόμενους που βγαίνουν σε σύνταξη

ΔΕΗ: Παράταση του μπόνους των 5.000 ευρώ για τους εργαζόμενους που βγαίνουν σε σύνταξη
Μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ είχε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης. Τι συμφωνήθηκε, πόσα άτομα αφορά. Δικαστική προσφυγή ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι, για το τέλος στη μείωση της έκπτωσης στους λογαριασμούς τους.

Παράταση ισχύος του «μπόνους» 5.000 ευρώ που ίσχυσε πέρυσι για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, και για τη φετινή χρονιά, συμφωνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση που είχε απόψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη και το προεδρείο της ομοσπονδίας.

Η ρύθμιση αυτή, αφορά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, περί τα 150 άτομα που εργάζονται στη μητρική εταιρεία και εντάσσεται στη λογική της ανανέωσης του προσωπικού. Ανάλογα με το μισθολογικό καθεστώς των εργαζόμενων το όριο ηλικίας διαμορφώνεται στα 60, 62 ή 65 χρόνια.

Στα λοιπά θέματα (απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, αποκρατικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, εθελούσια έξοδος προσωπικού κ.ά.) έγινε γενική επισκόπηση ενόψει των συζητήσεων που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σε ό,τι αφορά τέλος τη μείωση της έκπτωσης που ισχύει για τους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η οποία θα εφαρμοστεί με νόμο, από πλευράς ΓΕΝΟΠ ετοιμάζεται δικαστική προσφυγή με το αιτιολογικό ότι η έκπτωση είχε συμφωνηθεί με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα