Διάθεση self test και από τα σούπερ μάρκετ

Διάθεση self test και από τα σούπερ μάρκετ
Σούπερ Μάρκετ (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη για τη διανομή self tests και από τα σούπερ μάρκετ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη αναφοράς του ΑΜΚΑ.

Τη δωρεάν διάθεση των self tests και από τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να ανακοινώσει προσεχώς η κυβέρνηση, εφόσον σταματά η δωρεάν διάθεσή τους  από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου.

Από την αρχή της υποχρεωτικής διενέργειας αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ είχαν ενημερωθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έχουν δώσει στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με τα καταστήματα –κυρίως κεντρικά και μεγάλα- όπου θα μπορεί να γίνεται η διάθεση τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε πως για τα self tests θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων και ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα -σήμερα για τη διάθεση δωρεάν self test πρέπει να συμπληρώνεται το ΑΜΚΑ του εργαζόμενου από τον φαρμακοποιό-, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. Ο ίδιος υποστήριξε πως η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα super market, ενώ εξετάζονται και άλλα εναλλακτικά κανάλια. Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα επιτραπεί και η πώληση self tests και από άλλα κανάλια όπως είναι τα σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα