Dimand: Βλέπει χρηματιστήριο και νέα έργα

Dimand: Βλέπει χρηματιστήριο και νέα έργα
INTIME

Ξεκινά αύριο και λήγει την 1η Ιουλίου η δημόσια προσφορά μετοχών της εταιρείας real estate και Development, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη μετά το 2014 σημαντική εισαγωγή νέας εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η διοίκηση της Dimand με επικεφαλής τον Δ. Ανδριόπουλο στοχεύει σε άντληση 98 εκατ.ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το ευρύ επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο αφορά σε 23 projects, σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης έως το 2025, συνολικού προϋπολογισμού κοντά στο 1 δις.ευρώ.

Η Dimand θα διαθέσει περίπου το 35% του μετοχικού της κεφαλαίου, και έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή επενδυτών για την εν μέρει κάλυψη της έκδοσης. Στο πλαίσιο αυτό έχει συμφωνίες με δύο cornerstone επενδυτές, και εν προκειμένω το family office της οικογένειας της κ. Μ. Λάτση, το Latsco, το οποίο προτίθεται να επενδύσει έως 15 εκατ.ευρώ καθώς και το fund Orasis, το οποίο θα επενδύσει έως 10 εκατ.ευρώ

Μεταξύ των έργων που έχει πραγματοποιήσει ή υλοποιεί η Dimand συμπεριλαμβάνονται εμβληματικές αναπτύξεις και παρεμβάσεις. Ενδεικτικά, αναφέρονται: ο Πύργος του Πειραιά, το πρώην καπνεργοστάσιο της εταιρείας Παπαστράτος στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά, το ιστορικό πρώην πολυκατάστημα «ΜΙΝΙΟΝ», το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα υπό το brand Moxy της Marriott International, το κτήριο της εταιρίας AGEMAR, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελικούση και η «Αγία Σοφιά», το νέο εντυπωσιακό γήπεδο της ΑΕΚ.

Η αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας θα ενισχυθεί σημαντικά με τα νέα κεφάλαια και βασικός στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων τα οποία αναπτύσσει. Πιο συγκεκριμένα, στόχος είναι να παραμείνει και να ενισχύσει τη θέση της ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη πράσινων κτηρίων στην εγχώρια αγορά. Ήδη, η εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη του 40% των πιστοποιημένων βάσει LEED πράσινων κτηρίων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας κ. Δ. Ανδριόπουλο, οι επόμενες συμβάσεις δεν στοχεύουν στην απόκτηση τζίρου και μεριδίων αγοράς, αλλά στην εξασφάλιση ικανοποιητικής κερδοφορίας, στρατηγική που συνάδει με την 20ετή λειτουργία της εταιρείας. Σύμφωνα δε, με τον Chief Investment Officer της Dimand, κ. Νίκο Δίμτσα, ο στρατηγικός στόχος εσωτερικού ρυθμού απόδοσης (IRR) των επενδύσεων της Dimand θέτει ως πήχη το 20%.

Η εταιρεία, πέρα από τα 23 γνωστά projects ανάπτυξης ακινήτων, για την πλειονότητα των οποίων υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντας αποεπένδυσης, στήνει ήδη μια νέα γενιά έργων. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της εταιρείας ανάφερε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής δημοσιογραφικής παρουσίασης, πως η Dimand διατηρεί επαφές με την Lamda Development για το project του Ελληνικού, για κτίρια γραφείων, αθλητικές εγκαταστάσεις, και εκπαιδευτήρια.

Πέραν αυτού, στο pipeline νέων έργων η Dimand εντάσσει έργα ΣΔΙΤ (Το project της Πολιτεία Καινοτομίας στο πρώην ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ, αλλά και το βιοκλιματικό κτίριο της Γ.Γ. Υποδομών, περιμένοντας την ωρίμανση των σχετικών διαγωνισμών), το project SkyLine της Alpha Bank, αλλά και την επένδυση στο ακίνητο 80 στρεμμάτων της πρώην Αθηναικής Χαρτοποιίας για το οποίο σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο της εταιρείας, προκρίνεται η αξιοποίηση με την κατασκευή γραφείων και συμπληρωματικών χρήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα