Κορονοϊός: Δωρεάν υπηρεσίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο υπουργός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης
Ο υπουργός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Πιερακάκης EUROKINISSI

Ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης εξετάζει τα ενδεχόμενα για δωρεάν διαδικτυακές υπηρεσίες. Ο ίδιος καλεί τις επιχειρήσεις να διαθέσουν δωρεάν προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία.

Σε επιστολή του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης απευθύνει πρόσκληση για την ψηφιακή αλληλεγγύη σχετικά με την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών λόγω του κορονοϊού προς τα μέλη του ΣΕΠΕ, τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, τα μέλη της «Ελληνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση» και τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών . Συγκεκριμένα, καλεί τις επιχειρήσεις να εξετάσουν ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχουν συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα: υπηρεσίες και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία.

Η πρωτοβουλία έχει τίτλο «DigitalSolidarityGR», και θα είναι αναρτημένη στην «Ελληνική Συμμαχία» της γενικής γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Τέλος, άμεσα πρόκειται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και η σχετική πλατφόρμα.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω του νέου κορονοϊού έχει δημιουργήσει για όλους μας νέα δεδομένα εξαιτίας των μέτρων που έχει χρειαστεί να ληφθούν - και όσων ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθούν με βάση τις εξελίξεις.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Κορονοϊός
SHARE: