Ελλάκτωρ: Εκτός γενικής συνέλευσης η Greenhill, πτώση στις επιδόσεις του 2020

Ελλάκτωρ: Εκτός γενικής συνέλευσης η Greenhill, πτώση στις επιδόσεις του 2020
Έργα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ellaktor.com

Όλα όσα έγιναν στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ. Άρνηση έγκρισης των μετόχων της συνολικής διαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης για το 2020.

Απόρριψη της συμμετοχής της Greenhill, επιδόσεις με πτώση σε σχέση με το 2019 και απειλές για μελλοντικές αξιώσεις προς την προηγούμενη διοίκηση κυριάρχησαν στο μενού στην σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ.

Η εμπλοκή με την εκπροσώπηση της Greenhill Investments συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη, σημειώθηκε από την αρχή της διαδικασίας, δεν λύθηκε και τελικά δεν επετράπη η συμμετοχή της στην διαδικασία.

Παρουσιάστηκαν εκατέρωθεν έγγραφα αλλά η απόφαση λήφθηκε τελικά βάσει επιστολής της Αίολος βάσει του οποίου, όλες οι ενέργειες και δηλώσεις λαμβάνονται συνολικά και όχι για λογαριασμό της Αίολος ή αντιπροσώπων της. Όπως είπε χαρακτηριστικά «με το έγγραφο η εταιρεία διαψεύδει τον κατάλογο και λέει ότι τα δικαιώματα τα έχει η Αίολος».

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης, υποστήριξε ότι τα 54,8 εκατ. μετοχές της Ελλάκτωρ που κατέχει η εταιρεία, τα δικαιώματα ψήφου τα έχει η Αίολος Investror, ενεχυρούχος δανειστής της Greenhill Investments που ελέγχεται από την Farallon, η οποία και δεν έδωσε εξουσιοδότηση για να εκπροσωπηθεί από οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο στην ΓΣ.

Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου το 84,26% των μετόχων δεν συμφώνησε στη συμμετοχή της Greenhil η τελικά αποκλείστηκε από τη διαδικασία. Από την πλευρά της η Greenhill απείλησε με μηνύσεις και ακύρωση της γενικής συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε τελικά στις 13:30 με συμμετοχή από το 56,3% των μετόχων. Συνολικά τα έσοδα του 2020 κυμάνθηκαν σε 892 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 δισ. ευρώ το 2019 με την πτώση να οφείλεται στον κλάδο των κατασκευών. Ο δανεισμός έφτασε τα 725 εκατ. ευρώ στις 31/12/2020 από 628 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019. Τα ίδια κεφάλαια κυμάνθηκαν σε 332 εκατ. ευρώ από 533 το 2019 σημειώνοντας πτώση κατά 201 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω ζημιών μετά από φόρους.

Τα ταμειακά διαθέσιμα έφτασαν 406 εκατ. ευρώ το 2020 έναντι 463 εκατ. ευρώ το 2019 ενώ το ΕΒΙΤDA έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε σχέση με το 2019 (80 εκατ. ευρώ). Τέλος υπήρξε εισήγηση για μη διανομή μερίσματος η οποία έγινε δεκτή. Τα αποτελέσματα έγιναν δεκτά σε ποσοστό 96,4%.

Μία απόφαση που θα συζητηθεί είναι η άρνηση έγκρισης των μετόχων της συνολικής διαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης για το 2020. Σε αυτό το σημείο έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν μελλοντικές αξιώσεις από την προηγούμενη διοίκηση στο πλαίσιο εν εξελίξει ελέγχου οπότε δήλωσε αδυναμία στο να προτείνει την έγκριση της συνολικής διαχείρισης. Απορρίφθηκε από το 81,54% οπότε δεν εγκρίθηκε η συνολική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα