ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η διοίκηση πήρε θέση για το παρόν και το μέλλον του ομίλου

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η διοίκηση πήρε θέση για το παρόν και το μέλλον του ομίλου
O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης

Τι ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και η ηγετική ομάδα του ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο έκτακτο conference call της Δευτέρας.

Κάθε είδους φημολογία διέψευσαν κατηγορηματικά οι επικεφαλής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο conference call, που παρέθεσαν χθες το απόγευμα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του ομίλου, Γιώργος Προβόπουλος, το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι θυγατρικές θα λειτουργήσουν με εναρμονισμένη ομιλική στρατηγική, καθώς υιοθετούνται συγκεκριμένες οδηγίες. Παράλληλα ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε ότι ο όμιλος ζήτησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει τις συναλλαγές της 5ης και 6ης Μαρτίου που οδήγησαν σε κατακόρυφη πτώση της μετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Τα νέα έργα

Σχετικά με τα νέα έργα, με κορυφαίο αυτό της μαρίνας Αλίμου, τόνισαν ότι η χρηματοδότηση της παραχώρησης έχει εξασφαλιστεί, τόσο μέσω της δεύτερης έκδοσης του ομολόγου, όσο και μέσω τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος είναι σε τελικό στάδιο κλεισίματος. Στο πλαίσιο αυτό, η υπογραφή της παραχώρησης έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου.

Επίσης, 3 από τα 4 φωτοβολταϊκά έργα στην Αυστραλία, που επιβάρυναν με ζημιές τη χρήση του 2019, έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ μέσα στο δεύτερου τρίμηνο του 2020 ολοκληρώνεται και το τέταρτο, χωρίς να εκτιμάται επιπλέον επιβάρυνση της χρήσης του 2020.

Ερωτηθέντες αμφότεροι οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, σχετικά με τις φήμες περί έντασης στις μεταξύ τους σχέσεις απέρριψαν ως ανυπόστατους αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας πως αλληλοστηρίζονται και αντίστοιχα παρέχουν πλήρη υποστήριξη στον Όμιλο και στη Διοίκηση.

Τόνισαν ακόμη ότι η Άκτωρ δεν αντιμετωπίζει ζήτημα εξασφάλισης εγγυητικών επιστολών, ούτε κατάπτωσης εγγυητικών που έχει ήδη εκδώσει. Από τις δυο εκδόσεις ομολόγων έχουν διασφαλιστεί σημαντικά κεφάλαια, τα οποία σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης, μπορούν να διατεθούν αν κριθεί επιθυμητό στον κλάδο της κατασκευής, ενώ 86 εκατ. ευρώ από την πρώτη έκδοση του ομολόγου κατευθύνθηκαν για αποπληρωμή του συνό- λου των δανείων της Άκτωρ στις ελληνικές τράπεζες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα