Ένα βήμα πιο κοντά στην εξυγίανση η Folli Follie

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξυγίανση η Folli Follie
Κατάστημα Folli Follie στην Ερμού Shutterstock

Η δικαστική απόφαση έγκρισης ή απόρριψης της αίτησης εξυγίανσης της Folli Follie υπολογίζεται εντός του επόμενου τετραμήνου.

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση υπαγωγής της Folli Follie στο άρθρο 106β ή δ, παρά το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η πλευρά του προφυλακισμένου Δ. Κουτσολιούτσου, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, το οποίο απορρίφθηκε από την έδρα.

Υπέρ της αίτησης εξυγίανσης τάχθηκαν ασφαλώς οι ομολογιούχοι πιστωτές (που είχαν συμφωνήσει και διαμορφώσει τους όρους της), και οι εργαζόμενοι – τόσο το σωματείο όσο και μεμονωμένα.

Το Δημόσιο ως πιστωτής δεν παρέστη στη συζήτηση της υπόθεσης, ενώ ο ΕΦΚΑ  άσκησε κυρία παρέμβαση ζητώντας την απόρριψη του σχεδίου εξυγίανσης και κατέθεσε σχετικές προτάσεις, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου κ. Κωνσταντίνου Σουλιώτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η δικαστική απόφαση έγκρισης ή απόρριψης της αίτησης υπολογίζεται εντός του επόμενου τετραμήνου.

Εφόσον, η συμφωνία επικυρωθεί, ανοίγει ο δρόμος για την αποδέσμευση των ακινήτων της εταιρείας από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και άρα η απόδοση τους στην εταιρεία παγίων στοιχείων που θα ελέγχουν πλέον οι ομολογιούχοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα