Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie

Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie. Eurokinissi

"Νίκη" για την ανεξάρτητη διοίκηση της εταιρείας, που παρά τα προσκόμματα Κουτσολιούτσων κατάφερε να σχηματίσει αποδεκτή συμφωνία με τους πιστωτές, παίρνοντας και τη "βούλα" της Δικαιοσύνης.

Την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie με τους ομολογιούχους πιστωτές της έδωσε με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, απορρίπτοντας τις κύριες παρεμβάσεις που είχαν καταθέσει κυρίως οι πρώην βασικοί μέτοχοι, δηλαδή η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Υπενθυμίζεται πως χθες ξεκίνησε η ποινική δίκη για τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο (καθώς και τους συγκατηγορούμενους τους) όσον αφορά το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie,  η οποία διακόπηκε για τις 19 Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά την εξυγίανσης της Folli Follie, αυτή είχε πολλάκις εμποδιστεί αμέσως από την οικογένεια (όταν ακόμη ασκούσε διοίκηση) αλλά και όταν διορίστηκε η νέα ανεξάρτητη προσωρινή διοίκηση, η οποία τελικώς προχώρησε και το σχέδιο της εξυγίανσης.

Η συμφωνία όπως προβλέπεται από τον πτωχευτικό νόμο χρειαζόταν τη νομιμοποίηση του δικαστηρίου, το οποίο την επικύρωσε απορρίπτοντας μάλιστα την κύρια παρέμβαση Κουτσολιούτσων κατά της συμφωνίας, κρίνοντας πως «δεν διαθέτουν έννομο συμφέρον» για μια τέτοια αίτηση.

Σημειώνεται ότι η επικύρωση της συμφωνίας δημιουργεί θετικό κλίμα όσον αφορά το αίτημα της προσωρινής νέας διοίκησης της FF, να αποδεσμευτούν σημαντικά ακίνητα και πάγια στοιχεία της εταιρείας, τα οποία θα αποδοθούν στους ομολογιούχους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για περιουσία της εταιρείας, που δεσμεύτηκε από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, όταν επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο της FF.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα