Folli Follie: Στις 19 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη

Folli Follie: Στις 19 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie . Eurokinissi

Η ποινική μεταχείριση του 13ου κατηγορούμενου Κινεζικής καταγωγής ήταν το βασικό θέμα που απασχόλησε το Εφετείο κατά την έναρξη της δίκης για τους ισολογισμούς της Folli Follie.

Με ζητήματα δικονομικού ενδιαφέροντος ξεκίνησε η δίκη για τους ισολογισμούς της Folli Follie, με τη δικαστική αίθουσα να είναι γεμάτη με παράγοντες της πολυπληθούς υπόθεσης. Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Ιανουαρίου, με την εκφώνηση διαφόρων αποφάσεων σχετικά με αιτήματα που έχουν υποβληθεί.

Βασικό θέμα που απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι η ποινική μεταχείριση του 13ου κατηγορούμενου Κινεζικής καταγωγής, ο οποίος αν παραπέμφθηκε μαζί με ακόμη 12 κατηγορούμενους στη δίκη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τελικά η εισαγγελία Εφετών δεν προχώρησε στην ίδια ενέργεια, καθώς θεωρήθηκε αγνώστου διαμονής. Ωστόσο, κατά την ακροαματική διαδικασία εμφανίστηκε ο συνήγορος του εν λόγω κατηγορούμενου, ζητώντας να δικαστεί και εκείνος. Μάλιστα, στο αίτημα προσχώρησε και η πλευρά του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο οποίος μαζί με τους γονείς του ήταν παρών στην αίθουσα, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός για τα αδικήματα που εμφανίζεται να έκανε ο Κινέζος συγκατηγορούμενος του και κατ’επέκταση θα πρέπει να δικαστούν μαζί.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί, όπως άλλωστε έπραξε και αναφορικά με το αίτημα της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie, που ζήτησε να διαταχθεί η αποδέσμευση επτά ακινήτων προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τους δανειστές.

Κατά τη διαδικασία πάντως, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας φορείς και πρόσωπα τα οποία υποστηρίζουν ότι με τις ενέργειες των κατηγορουμένων ζημιώθηκαν.

Μεταξύ άλλων και η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε την πρώτη μήνυση για την υπόθεση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΥ, η Alpha Bank, διάφορες εταιρείες και μεμονωμένοι επενδυτές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα