Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τα κριτήρια για την ένταξη των επιχειρήσεων με έναρξη μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τα κριτήρια για την ένταξη των επιχειρήσεων με έναρξη μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020
Κλειστά καταστήματα Eurokinissi

Όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο μέτρη της επιστρεπτέας προκαταβολής 5. Ποια τα κριτήρια.

Στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών έως και το γ’ τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με όσα ανέφερε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ως βάση υπολογισμού της μείωσης του κύκλου εργασιών θα ληφθεί η πτώση τουλάχιστον κατά 20% του τζίρου του τετραμήνου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και οι ενισχύσεις θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2021 ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

“Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τέσσερις πρώτοι κύκλοι του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής συνολικού ύψους 5,5 δις ευρώ και επίκειται άμεσα (Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 1/2020 – ΦΕΚ Β’ 7/4-1-2021), στις 15 Ιανουαρίου 2021 (με μικρή παράταση), το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 με τα χρήματα να καταβάλλονται στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021.

Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και αμιγώς ψηφιακή μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport”, τα στοιχεία ελέγχονται από την ΑΑΔΕ και οι πιστώσεις των λογαριασμών των επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καμία καθυστέρηση” τόνισε αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα συμπληρώνοντας ότι “ως πιο δίκαιο μέτρο προκρίθηκε η πτώση του τζίρου της επιχείρησης και μάλιστα ήδη από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 περιελήφθησαν, ως πιθανές δικαιούχοι, επιχειρήσεις που λειτουργούσαν έως και το γ’ τρίμηνο του 2020” συμπλήρωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα