ΕΒΟΛ: Στο και 5 η συμφωνία με την Μαρινόπουλος

ΕΒΟΛ: Στο και 5 η συμφωνία με την Μαρινόπουλος

Μετά από το σφράγισμα επιταγών και την απειλή αποκλεισμού καταστήματος της Μαρινόπουλος η ΕΒΟΛ κατάφερε να έρθει σε συμβιβασμό με την αλυσίδα

Η πρώτη βόμβα σε αυτό που γνώριζε όλη η αγορά αλλά κανείς δεν δημοσιοποιούσε από την πλευρά των προμηθευτών ήρθε στις 7 Ιανουαρίου από έναν Αγροτικό Συνεταιρισμό. Η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ από τον Βόλο με ανακοίνωση της ενημέρωνε για την διακοπή της "προβληματικής συνεργασίας" η οποία έθετε σε κίνδυνο ακόμη και την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου.

Ένα μήνα μετά - χθες Τρίτη - μια νεότερη ανακοίνωση από την ΕΒΟΛ έδειχνε ότι η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου των συνεταιριστών αναφέροταν: " Παρά την νέα παράταση πληρωμής που έδωσε η ΕΒΟΛ στην αλυσίδα Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις της για πληρωμή των οφειλών της. Επίσης ουδεμία ανταπόκριση της οικογένειας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ υπήρξε σε σχετική επιστολή των κτηνοτρόφων καθόσον η οφειλή προς την ΕΒΟΛ αφορά απαίτηση προς τους ίδιους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και θα έπρεπε να υπάρχει σχετική ευαισθησία.

 Κατόπιν τούτου η ΕΒΟΛ σφράγισε όλες τις επιταγές και προχωρά  άμεσα στην είσπραξή τους δια της δικαστικής οδού. Παράλληλα συμφώνησε με την πρόταση των καταναλωτών και των εργαζομένων της ΕΒΟΛ για διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιηθεί, αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου με αποκλεισμό του καταστήματος της αλυσίδας CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ επί της οδού Λαρίσης στο Βόλο, τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές.

 Επίσης αποφασίσθηκε η σύγκληση για δεύτερη φορά  Γενικής Συνέλευσης των αγροτών και κτηνοτρόφων  προκειμένου ν’αποφασίσουν τα επόμενα στάδια των κινητοποιήσεων. Θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει αποκλεισμός και όλων των καταστημάτων της αλυσίδας στο Βόλο, όπως είχε γίνει πρόσφατα καθώς και στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση, όπου θα συμμετέχουν οι αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα και οι κτηνοτρόφοι με τα ζώα τους".

Related content Τελικά δεν υπήρξε σήμερα Τετάρτη κινητοποίηση καθώς η δημοσιοποιήση των αποφάσεων και των προθέσεων φαίνεται ότι "έπιασε τόπο". Με σημερινό της Δελτίο Τύπου η ΕΒΟΛ έκανε στροφή 180 μοιρών και αναφέρει: " Μετά από επικοινωνία που υπήρξε της Διοίκησης του ΕΒΟΛ με την Διοίκηση και τους Ιδιοκτήτες της αλυσίδας S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αποκαταστάθηκαν οι οικονομικές διαφορές οι οποίες υπήρχαν. Υπήρξε συμφωνία την οποία απεδέχθη η Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ και κατόπιν συνεννόησης με τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες και τους εργαζόμενους ματαιώθηκαν οι κινητοποιήσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Η ΕΒΟΛ πρέπει να επισημάνει ότι θεωρεί ότι η αλυσίδα S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρει στον τόπο και βοηθά την οικονομία της Χώρας, και πιστεύει ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί".

SHARE: