Γιάννης Σπανουδάκης Αντιπρόεδρος του Ομίλου Stoiximan: “Η εταιρική υπευθυνότητα οφείλει να υπάρχει στο DNA κάθε εταιρείας”

Γιάννης Σπανουδάκης Αντιπρόεδρος του Ομίλου Stoiximan: “Η εταιρική υπευθυνότητα οφείλει να υπάρχει στο DNA κάθε εταιρείας”
O Αντιπρόεδρος του Ομίλου Stoiximan κ.Σπανουδάκης

Στην παρέμβαση του ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Stoiximan κ.Σπανουδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα των επιχειρήσεων να έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των κοινωνιών που δραστηριοποιούνται τονίζοντας ότι «στηρίζοντας τους αθλητές μας, μοιραζόμαστε την υπερηφάνεια για τη χώρα μας και τις επιτυχίες τους σε όλο τον κόσμο.

Ο ρόλος της εταιρικής υπευθυνότητας συζητήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών στο πάνελ CORPORATE RESPONSIBILITY: WHEN COMPANY VALUES MEET SOCIAL NEEDS που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών. Στο εμβληματικό Hall of Philosophers, παρουσία στελεχών του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, οι ομιλητές ανέπτυξαν τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο της κοινωνικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων και των οργανισμών, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Dr Ludek Sekyra, ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους real estate ομίλους της Κεντρικής Ευρώπης και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος που δραστηριοποιείται σε ζητήματα της κοινωνίας των πολιτών και της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγράμματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative) η διευθύντρια του Ιδρύματος Λασκαρίδη κα Αγγελική Κοσμοπούλου που ανέπτυξε το εκτεταμένο έργο του Ιδρύματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Stoiximan κ. Γιάννης Σπανουδάκης.

O Αντιπρόεδρος του Ομίλου Stoiximan κ.Σπανουδάκης

Στην παρέμβαση του ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα των επιχειρήσεων να έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των κοινωνιών που δραστηριοποιούνται τονίζοντας ότι «η εταιρική υπευθυνότητα πρέπει να εντάσσεται στο DNA μιας εταιρείας και να μην είναι ένα απλός πυλώνας της.»

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Stoiximan, μιας εταιρείας που έχει επιλέξει την Ελλάδα ως βάση για τη δραστηριότητά της, που πλέον επεκτείνεται σε πέντε ακόμη ευρωπαϊκές αγορές. «Με τη δραστηριότητά μας και μόνο αξιοποιούμε το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας. Ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων από 500 εργαζόμενών μας είναι τα 32 έτη, με άλλα λόγια, δίνουμε σημαντική ευκαιρία σε νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα». Η εταιρεία δίνει δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και στην απασχόληση των νέων, ανατρέποντας στην πράξη το brain drain. Επίσης ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για υπεύθυνο παιχνίδι που εφαρμόζει η εταιρεία, καθώς και τη συμμετοχή της στο διάλογο που ενισχύει τη διασφάλιση της αξιοπιστίας στη στοιχηματική αγορά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της στρατηγικής για δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η εταιρεία εφαρμόζει από το 2017 το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες»,  μια πρωτοβουλία με πρωταγωνιστές τα παιδιά και έμφαση σε αυτά των  απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Το πρόγραμμα αφορά τόσο στην κάλυψη αναγκών όσο και στη δημιουργία κινήτρων για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, με στόχο να παρέχει στους μικρούς μαθητές την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα προσωπικά τους μαθησιακά ενδιαφέροντα και να ανακαλύψουν μέσα από τα δικά τους μάτια το δικό τους κόσμο. Αποστολή του προγράμματος είναι να προσφέρει το έδαφος που θα επιτρέψει στα  παιδιά να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον. «Με αυτόν τον τρόπο έχουμε δώσει σε περισσότερα από 20.000 παιδιά ένα παράθυρο στον κόσμο, που θα τους επιτρέψει να κοιτάξουν πιο μακριά», σχολίασε ο κ. Σπανουδάκης.

Ο ρόλος της εταιρικής υπευθυνότητας συζητήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών στο πάνελ CORPORATE RESPONSIBILITY: WHEN COMPANY VALUES MEET SOCIAL NEEDS που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών

 

Έμπνευση για την πρωτοβουλία «Μικροί Ήρωες» υπήρξαν οι Μεγάλοι Ήρωες, οι αθλητές που τίμησαν και τιμούν τα ελληνικά χρώματα.  Στοχεύοντας στην ανάδειξη υγιών προτύπων μέσα από τον αθλητισμό μέσα από τη χορηγική ενίσχυση αθλητών και αθλητριών καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, ο Όμιλος Stoiximan έχει μέχρι σήμερα στηρίξει περισσότερους από 400 αθλητές. Επιπλέον, στήριξε το πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016» και βρέθηκε δίπλα στους χρυσούς ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη, Λευτέρη Πετρούνια, Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και στις Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης και σε ακόμη 7 αθλητές. Το  Πρόγραμμα αυτό θα επαναληφθεί με μεγαλύτερη ένταση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

«Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα. Στηρίζοντας τους αθλητές μας, μοιραζόμαστε την υπερηφάνεια για τη χώρα μας και τις επιτυχίες τους σε όλο τον κόσμο. Και είναι σημαντικό να στηρίζουμε και τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, για να δώσουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να αναδείξουν τις δυνατότητές τους. Αυτές είναι οι δράσεις που δίνουν πραγματική αξία σε μία εταιρεία και ενώνουν τους ανθρώπους της», επεσήμανε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σπανουδάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα