Γιατί η Lamda Development επένδυσε στις ταχυμεταφορές

Γιατί η Lamda Development επένδυσε στις ταχυμεταφορές
Διανομέας. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Ο όμιλος Lamda Development προετοιμάζεται, ώστε να ανταποκριθεί τόσο στις αυξημένες καταναλωτικές ανάγκες, όσο και σε υπηρεσίες concierge.

Στην startup εταιρεία Stoferno.gr, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του online delivery και των ταχυμεταφορών επένδυσε πρόσφατα η Lamda Development. Η κίνηση, αν και αφορά την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην εν λόγω start up, μεταφράζεται ως προετοιμασία του ομίλου για τη νέα εποχή του λιανεμπορίου.

Με τρία εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα και το έργο μαμούθ στο Ελληνικό να βρίσκεται στον προθάλαμο της έναρξης του, ο όμιλος Lamda Development προετοιμάζεται, ώστε να ανταποκριθεί τόσο στις αυξημένες καταναλωτικές ανάγκες όσο και σε υπηρεσίες concierge.

Σημειώνεται ότι η Lamda Development παρακολουθεί το χώρο της καινοτομίας στο retail εδώ και χρόνια, διοργανώνοντας το διαγωνισμό ReTech Innovation Challenge. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Lamda Development έχει κατά καιρούς κάνει λόγο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εμπορικών πόλων, αλλά και το γεγονός του ότι το Ελληνικό θα αποτελέσει την πρώτη «έξυπνη πόλη» της χώρας κατά την ολοκλήρωση των επενδύσεων της πρώτης πενταετίας.

Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία προχώρησε σε επένδυση 300.000 ευρώ αποκτώντας το 27,27% της πλατφόρμας που ίδρυσαν το 2020 οι Δημήτρης Λυκούρης (CEO), Νίκος Κουσαθανάς (CTO) και Γιώργος Μούλτος (CFO). H Stoferno.gr δραστηριοποιείται σε δυο τομείς: υπηρεσίες delivery από τοπικές επιχειρήσεις και last-mile ταχυμεταφορές courier μέσα στην πόλη. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα διαθέτει Marketplace τοπικών επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας όπως φαρμακεία, παντοπωλεία, pet shop, είδη τεχνολογίας κ.α. προσφέροντας delivery από αυτά ακόμα και εντός της ώρας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα Βόρεια προάστια της Αθήνας. Ωστόσο η υπηρεσία courier είναι αυτή που λόγω της πανδημίας έχει και τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτό το διάστημα. Η Stoferno.gr διαθέτει άδεια παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών/ Ταχυμεταφορών και λειτουργεί ως εταιρεία courier καλύπτοντας το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Εκτός από τον στόλο οχημάτων και οδηγών που διαθέτει η εταιρεία αναπτύσσει και το δικό της λογισμικό το οποίο επιτρέπει την βελτιστοποίηση των διαδρομών αλλά και επιπρόσθετες υπηρεσίες. Ήδη η Stoferno.gr προχώρησε στην εκμίσθωση αποθηκευτικών χώρων επιφάνειας 500 τμ στη Μεταμόρφωση, ενώ έχει διπλασιάσει τον αριθμό των μεταφορέων της στους 60. Παράλληλα βρίσκεται στη διαδικασία προσλήψεων αναζητώντας άτομα τόσο για το λειτουργικό κομμάτι, όσο και για την ανάπτυξη του λογισμικού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα