Η ΔΕΗ θα βάλει ταχυφορτιστές σε πρατήρια της ΕΛΙΝ

Η ΔΕΗ θα βάλει ταχυφορτιστές σε πρατήρια της ΕΛΙΝ

Με το μνημόνιο μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε. και ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., η πρώτη θα τοποθετήσει ταχυφορτιστές στο δίκτυο πρατηρίων της δεύτερης, σε όλη την Ελλάδα, τμηματικά και σε φάσεις.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΗ και η ΕΛΙΝΟΙΛ, με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης.

Η ενεργειακή μετάβαση, θα καταστήσει τα πρατήρια καυσίμων πολυδύναμα κέντρα και ήδη αρκετά πρατήρια αυτοκινητοδρόμων, διαθέτουν υποδομές ηλεκτροφόρτισης.

Τώρα, με το μνημόνιο μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε. και ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., η πρώτη θα τοποθετήσει ταχυφορτιστές στο δίκτυο πρατηρίων της δεύτερης, σε όλη την Ελλάδα, τμηματικά και σε φάσεις.

«Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα. Η εγκατάσταση και τοποθέτηση δημόσιων φορτιστών από τη ΔΕΗ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός που καταδεικνύει και επιβεβαιώνει ακόμη πιο δυναμικά την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο Αλέξανδρος Πατεράκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ενώ ο Ιωάννης Αληγιζάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ, επισήμανε ότι «η ΕΛΙΝΟΙΛ προχωράει με συνέπεια τον σχεδιασμό, που θα της επιτρέψει την έγκαιρη προσαρμογή της στις απαιτήσεις της ενεργειακής αγοράς του 2030. Σήμερα, υλοποιούμε το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στο δίκτυό μας. Προχωράμε μαζί με τον μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, τη ΔΕΗ, που ήδη αναπτύσσει έναν ευρύτατο σχεδιασμό με σημαντικές συνεργασίες για την δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων στην χώρα μας.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα