ΔΕΘ 2021: Home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας, η Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Κικίλια - Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της, λόγω της ΔΕΘ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και λόγω των μεγάλων έργων που συντελούνται εκεί.

Κι είναι αλήθεια ότι το μέλλον της ανήκει και κάθε τι καινούργιο που γίνεται, αναβαθμίζει την περιοχή στρατηγικά.

ADVERTISING

Ως προς τον τουρισμό, η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλεονεκτήματα κι ένα από αυτά είναι το λιμάνι της, το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, θα αποτελέσει Home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Για να γίνει αυτό, θα ενισχυθεί με νέα εργαλεία η Βόρεια Ελλάδα, μέσω της οποίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, «οι τουρίστες και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της Περιφέρειας, να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις από την πρωτογενή παραγωγή που ξεκινάει από εδώ και επίσης να αναπτυχθούν ειδικές μορφές του τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι δρόμοι του κρασιού, ο ιαματικός τουρισμός», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί νέα ώθηση στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανήγγειλε ότι κεντρικά, μέσω του ΕΟΤ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το οποίο πάντα είναι δύσκολο για τον τουρισμό, θα περάσει το μήνυμα σε όλες τις αγορές για τις εκπληκτικές ομορφιές της Μακεδονίας και τον εξαιρετικό τουρισμό που προσφέρει.

Στόχος είναι αυτοί οι οποίοι επιδιώκουν να επισκεφθούν προορισμούς να την προτιμήσουν έναντι άλλων χωρών και έτσι να μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την οικονομία μας, την κοινωνία μας, τους ανθρώπους μας, τη μέση ελληνική οικογένεια.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται όχι μόνο σε ποσότητα, κυρίως σε ποιότητα και σε έσοδα, και να δίνει νέες θέσεις εργασίας.

Προφανώς δεν μιλάμε μόνο για το αμιγές κομμάτι των καλοκαιρινών προορισμών και αυτών των 50 ή 60 ημερών που όλοι χαιρόμαστε τη θάλασσα, τον ήλιο και αυτή την ευλογία που έχει η χώρα μας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Συζητήσαμε με τον Βασίλη Κικίλια για την κατάλληλη προετοιμασία, έτσι ώστε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις να προβάλλουμε την Ελλάδα και φυσικά την Κεντρική Μακεδονία ως ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό για το 2022, όπως επίσης και για την ενίσχυση διάφορων μορφών τουρισμού που μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως είναι ο τουρισμός κρουαζιέρας, ο ιατρικός τουρισμός και ο ιαματικός τουρισμός», επισήμανε, ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Βασίλης Κικίλιας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Τουριστικά Νέα
SHARE:

24Media Network