Η Alitalia ξεκινά εποχικές πτήσεις προς 9 ελληνικά νησιά

Η Alitalia ξεκινά εποχικές πτήσεις προς 9 ελληνικά νησιά
Luca Bruno/Associated Press

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία θα αρχίσει τις πτήσεις από την 1 Ιουλίου, με αφετηρία τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Μία ακόμα αεροπορική εταιρεία του εξωτερικού, επιβεβαιώνει ότι το φετινό, ελληνικό καλοκαίρι, θα είναι πολύ καλύτερο του περσινού. Κι αυτό, διότι αυξάνονται οι εποχικές –και όχι μόνο- πτήσεις, προς πολλούς προορισμούς της χώρας μας.

Η Alitalia έρχεται κι αυτή να προστεθεί στον κατάλογο των αεροπορικών εταιρειών που διευρύνουν το πρόγραμμά τους προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσεις πτήσεις από τη Ρώμη (Fiumicino), προς Ρόδο, Ηράκλειο (Κρήτη), Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Σκιάθο, και Πρέβεζα (εξυπηρετεί τη Λευκάδα), καθώς από το Μιλάνο (Linate) προς τη Ρόδο. 

Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης για τη Ρόδο, θα πραγματοποιούνται από 03 Ιουλίου έως 05 Σεπτεμβρίου (2 εβδομαδιαίες πτήσεις τον Ιούλιο και 4 εβδομαδιαίες πτήσεις τον Αύγουστο), για το Ηράκλειο από 01 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου (2 εβδομαδιαίες), για την Κέρκυρα από 03 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου (2 εβδομαδιαίες), για την Κεφαλονιά από 03 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου (2 εβδομαδιαίες), για τη Ζάκυνθο από 03 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου (2 εβδομαδιαίες), για τη Μύκονο από 02 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου (2 εβδομαδιαίες), για τη Σαντορίνη από 02 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου (2 εβδομαδιαίες), για τη Σκιάθο από 02 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου (2 εβδομαδιαίες) και την Πρέβεζα από 02 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου (2 εβδομαδιαίες).

Οι πτήσεις από το Μιλάνο προς τη Ρόδο, θα είναι δύο φορές την εβδομάδα από 03 Ιουλίου μέχρι 05 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες ιταλικούς και διεθνείς κανονισμούς, όλα τα αεροσκάφη της Alitalia απολυμαίνονται καθημερινά με προϊόντα υψηλής απολυμαντικής ισχύος και χάρη στα  φίλτρα HEPA και στην κάθετη κυκλοφορία του αέρα, ο αέρας στο αεροσκάφος όχι μόνο ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά, αλλά είναι καθαρός 99,7%, όπως σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο, επιβεβαιώνοντας ότι τα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν ο ασφαλέστερος τρόπος ταξιδίου. Επίσης, οι επιβάτες πρέπει να φορούν προστατευτική χειρουργική  μάσκα από τη στιγμή της άφιξής τους στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η προστατευτική  χειρουργική  μάσκα πρέπει να αντικαθίσταται με καινούργια κάθε 4 ώρες, σε περίπτωση μεγαλύτερων πτήσεων, κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τις πτήσεις στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα