Η ΔΕΘ εκτοξεύει τη χρήση στο κινητό

Η ΔΕΘ εκτοξεύει τη χρήση στο κινητό

Iδιαίτερα αυξημένη κίνηση σε ομιλία και χρήση δεδομένων στη Θεσσαλονίκη στο δίκτυο της Wind λόγω της Διεθνούς Έκθεσης

Ενώ η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας και χιλιάδες επισκέπτες, η επικοινωνία μέσω κινητού στην πόλη και η χρήση δεδομένων εκτοξεύεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου της WIND κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης αλλά και τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, οι υπηρεσίες φωνής που διεκπεραίωσε στην περιοχή ήταν αυξημένες κατά 199% σε σχέση με ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, και αντίστοιχα τα GB που καταναλώθηκαν ως επί το πλείστον στο δίκτυο 4G και 4G+ της WIND ήταν αυξημένα κατά 161%.

Η Θεσσαλονίκη στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι μια 4G+ πόλη στο δίκτυο της WIND, καθώς ένα σημαντικό μέρος των επενδύσεων της WIND σε υποδομές νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας (4G, 4G+) κατευθύνεται ετησίως στη Βόρεια Ελλάδα. Έχοντας στη διάθεσή τους δίκτυο 4G+ οι συνδρομητές της WIND απολαμβάνουν δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από ό, τι με το 4G, καλύτερη και πιο σταθερή σύνδεση κατά την κίνηση και επιπλέον χωρητικότητα για αυξημένη χρήση υπηρεσιών δεδομένων.

Οι επενδύσεις της WIND σε δίκτυα νέας γενιάς τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία (δίκτυο οπτικών ινών) συνεχίζονται αμείωτες και ανέρχονται ετησίως στα 100 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του 5ετούς προγράμματος επενδύσεων της εταιρείας που ξεκίνησε το 2015.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Wind, ΔΕΘ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Wind: Αύξηση εσόδων 4,3% από την κινητή

SHARE: