Η Sunlight Group συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών”

Η Sunlight Group συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών”

Το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε το 2000 και είναι η μεγαλύτερη εταιρική πρωτοβουλία για τη βιωσιμότητα στον κόσμο.

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Οικουμενικό Σύμφωνο (Global Compact) των Ηνωμένων Εθνών – μια εθελοντική πλατφόρμα μέσω της οποίας αναπτύσσονται, υλοποιούνται και επικοινωνούνται υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως.

Αποστολή της Sunlight Group, με βάση σχετική ανακοίνωση είναι η συνεχής αναζήτηση της γνώσης που βασίζεται σε δεδομένα και πληροφορίες, τα οποία μετατρέπει σε καινοτομία για να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να βελτιώνει τη ζωή όλων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Sunlight δραστηριοποιείται σε 12 χώρες και τρεις ηπείρους, με τις δραστηριότητες της εταιρείας να περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο καινοτομίας, παραγωγής, συναρμολόγησης και υπηρεσιών.

Ένα παγκόσμιο δίκτυο που αναπτύσσει λύσεις αποθήκευσης ενέργειας νέας γενιάς, επιταχύνοντας την ενεργειακή μετάβαση σε ένα πιο “πράσινο” μέλλον. Η Sunlight είναι αξιόπιστος εταίρος που συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας, καθαρής ενέργειας και απανθρακοποίησης, ενώ ταυτόχρονα επενδύει σταθερά σε νέα ταλέντα και προηγμένες, φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές ανά τον κόσμο, και υποστηρίζει την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται.

Το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε το 2000 και είναι η μεγαλύτερη εταιρική πρωτοβουλία για τη βιωσιμότητα στον κόσμο. Στα μέλη του Συμφώνου συγκαταλέγονται περισσότερες από 15.000 εταιρείες και 3.800 μη επιχειρηματικοί φορείς και οργανισμοί που εδρεύουν σε περισσότερες από 160 χώρες, καθώς και περισσότερα από 69 τοπικά δίκτυα.

Η κοινότητα του UNGC προτεραιοποιεί και προωθεί τους κοινωνικούς στόχους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Sunlight Group είναι υπερήφανη που συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή, μαζί με χιλιάδες ακόμη κορυφαίες εταιρείες που δεσμεύονται να αναλάβουν υπεύθυνη επιχειρηματική δράση για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.

Το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών συνιστά έκκληση προς τις επιχειρήσεις να ευθυγραμμίζουν τις δραστηριότητες και τη στρατηγική τους με βάση δέκα παγκοσμίως αποδεκτές αρχές σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εργασίας, προστασίας του περιβάλλοντος και καταπολέμησης της διαφθοράς, και να αναλάβουν δράση για την υποστήριξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η Sunlight Group υποστηρίζει ουσιαστικά τους Στόχους αυτούς, εφαρμόζοντας ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα, αναπτύσσοντας σχετική στρατηγική σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG), και αναλαμβάνοντας αντίστοιχες δεσμεύσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, σημείωσε σχετικά,

“Στη Sunlight Group είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας στο UNGC. Όραμά μας είναι να παράγουμε καινοτόμες και βιώσιμες ενεργειακές λύσεις που προστατεύουν τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Να διατηρούμε έναν ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς χώρο εργασίας για τους ανθρώπους μας. Και να οδηγούμε τις αλλαγές, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ηθικής – δεσμεύσεις αδιαπραγμάτευτες για τη Sunlight.

Η αποθήκευση ενέργειας και η ηλεκτροκίνηση είναι κομβικοί τομείς για την επίτευξη των στόχων της πράσινης ατζέντας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αναπτύσσουμε ήδη μία βιώσιμη παραγωγική διαδικασία για την τεχνολογία μπαταριών ιόντων-λιθίου που θα βασίζεται στην ανάκτηση υλικών – από την παραγωγή στοιχείων λιθίου σε ευρωπαϊκό έδαφος, στη συναρμολόγησή τους σε μπαταρίες, στην αποτελεσματική συλλογή και ανακύκλωσή τους.

Συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρική πρωτοβουλία για τη βιωσιμότητα, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενότερα με εταιρείες που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία με εμάς και να επιταχύνουμε την υλοποίηση του οράματός μας, αξιοποιώντας ένα θεμελιωμένο πλαίσιο που θα μας βοηθήσει να ευθυγραμμίσουμε περαιτέρω τη στρατηγική και λειτουργία μας με τις Δέκα Αρχές και τους Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα