Κορονοϊός: Η Virgin Atlantic καταργεί άλλες 1.000 θέσεις εργασίας

Κορονοϊός: Η Virgin Atlantic καταργεί άλλες 1.000 θέσεις εργασίας
Αεροσκάφος της Virgin Atlantic AP

Η εταιρεία "έκοψε" ήδη 3.500 θέσεις εργασίας για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Την ίδια στιγμή, εγκρίθηκε συμφωνία για τη "διάσωσή" της, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου λιρών.

Η Virgin Atlantic ετοιμάζεται να περικόψει άλλες 1.000 θέσεις εργασίας, καθώς διαπιστώνει βραδύτερη της προσδοκώμενης ανάκαμψη της διεθνούς ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, ανέφερε σε ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News χθες Πέμπτη (03/09).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πληροφορία βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που η συμφωνία «διάσωσης» της εταιρείας, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου λιρών, οδεύει προς ολοκλήρωση εντός της εβδομάδας, μετά την έγκριση, από δικαστή του Λονδίνου, του σχεδίου αναδιάρθρωσής της σε ακροαματική διαδικασία την Τετάρτη (02/09).

Η Βέρτζιν θα ανακοινώσει τις απολύσεις πιθανόν ακόμη και εντός της ημέρας, κατά το δημοσίευμα του Σκάι. Το δίκτυο επισημαίνει πως οι περικοπές θέσεων εργασίας, εάν επιβεβαιωθούν, θα σημαίνουν πως το προσωπικό του αερομεταφορέα θα μειωθεί σχεδόν στο μισό, από τους περίπου 10.000 εργαζόμενους που απασχολούσε προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η Βέρτζιν Ατλάντικ απέφυγε να σχολιάσει επίσημα το ρεπορτάζ.

Η εταιρεία – ανήκει κατά το 51% στον Όμιλο Βέρτζιν του Ρίτσαρντ Μπράνσον και κατά 49% στην Delta Air Lines Inc των ΗΠΑ – αναγκάστηκε να κλείσει τη βάση της στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου και να περικόψει πάνω από 3.500 θέσεις εργασίας για να μπορέσει να αποφύγει τη χρεοκοπία εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, αφού μετά το ξέσπασμα της τα περισσότερα αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια ουσιαστικά εκμηδενίστηκε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα