ΛΑΡΚΟ: Πιθανή παράταση των δύο διαγωνισμών και σχέδιο για μετατάξεις εργαζομένων

ΛΑΡΚΟ: Πιθανή παράταση των δύο διαγωνισμών και σχέδιο για μετατάξεις εργαζομένων
Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Eurokinissi

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρεται να έχει ετοιμάσει το σχέδιο της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων προκειμένου ο νέος ιδιοκτήτης να λειτουργήσει το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Σε παράταση φαίνεται να οδηγούνται οι δύο διαγωνισμοί της ΛΑΡΚΟ καθώς για δύο βασικές εκκρεμότητες που φρενάρουν την κούρσα των τριών τελικών υποψηφίων επενδυτών πριν την τελευταία φάση των προσφορών, σημειώνεται κινητικότητα.

Απαιτείται, λένε πηγές, κι άλλος χρόνος προκειμένου οι «μνηστήρες» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS AG, MYTILINEOS και COMMODITY & MINING INSIGHT IRELAND LIMITED να μελετήσουν τα νέα δεδομένα στις υποθέσεις – αγκάθια των εργαζομένων και των περιβαλλοντικών όρων και να προετοιμάσουν τις δεσμευτικές προτάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς το περιβαλλοντικό, το υπουργείο ΠΕΝ φέρεται να έχει ετοιμάσει το σχέδιο της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων προκειμένου ο νέος ιδιοκτήτης να λειτουργήσει το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Οι ίδιες πηγές θέλουν το σχέδιο της ΑΕΠΟ να ανεβαίνει σύντομα στο VDR προκειμένου οι υποψήφιοι επενδυτές να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Κινητικότητα, όμως, λένε πληροφορίες, καταγράφεται και στο θέμα των 1.080 εργαζομένων. Με βάση τη διαδικασία εκκαθάρισης της βιομηχανίας δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για επαναπρόσληψη τους από το νέο επενδυτή. Ωστόσο, η κυβέρνηση φέρεται να μελετά σχέδιο μετάταξης μέρους του προσωπικού που ενδεχομένως η νέα διοίκηση της ΛΑΡΚΟ δεν θα θελήσει να διατηρήσει στις θέσεις εργασίας.

Πηγές θέλουν για την κυβέρνηση αλλά και τους επενδυτές το θέμα της τύχης των εργαζομένων να είναι κομβικής σημασίας. Τόσο για κοινωνικούς λόγους όσο και για να μην προκληθούν αντιδράσεις που θα παρακωλύσουν το έργο του νέου ιδιοκτήτη.

Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις μεταθέτουν χρονικά το πλάνο που φέρεται να είχαν ο ειδικός διαχειριστής και το ΤΑΙΠΕΔ ως προς την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. Ο πρώτος προγραμμάτιζε τον διαγωνισμό μεταβίβασης των μεταλλείων Ευβοίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας (περιοχή Αγ. Ιωάννης) και Καστοριάς για τις αρχές Οκτωβρίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει προγραμματίσει τον διαγωνισμό μίσθωσης του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων στη Λάρυμνα και το Λούτσι για τις 25 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα