Lucid Air: Το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με αυτονομία 832 χλμ. γκρεμίζει την μετοχή της Tesla

Lucid Air: Το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με αυτονομία 832 χλμ. γκρεμίζει την μετοχή της Tesla
To Lucid Air της Lucid Motors.

Παρουσιάζεται την Τετάρτη από την Lucid Motors. το Lucid Air που φιλοδοξεί να ρίξει από τον θρόνο της την Tesla. Πτώση άνω του 15% για την μετοχή της εταιρείας του Ίλον Μασκ.

Ένας πρώην αντιπρόεδρος της Tesla, ο Bernard Tse, ένας πρώην αρχιμηχανικός του Tesla S, ο Peter Rawlinson και ένας πρώην αντιπρόεδρος παραγωγής της, ο Peter Hochholdinger, είναι και οι τρεις ξανά μαζί κάτω από την στέγη της Lucid Motors, της εταιρείας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που εδώ και μερικά χρόνια αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη του Ίλον Μασκ.

Ένας εφιάλτης που κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα καθώς την Τετάρτη θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του δημιουργήματος της του Lucid Air, ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να ρίξει από Tesla από την κορυφή της συγκεκριμένης αγοράς. Το αν αυτό θα επιτευχθεί θα το δείξει ο χρόνος όμως προς το παρόν η μετοχή της Tesla πρωταγωνιστούσε το απόγευμα της Τρίτης στην πτώση των μετοχών του τεχνολογικού δείκτης NASDAQ με απώλειες άνω του 15%.

Κερασάκι στην τούρτα για την Tesla ήταν και η σημερινή απόφαση για αποκλεισμό της ένταξης της μετοχής της στον δείκτη S&P 500 της Wall Street. Αντίθετα στον δείκτη – βαρόμετρο προστέθηκαν άλλες τρεις πιο μικρές εταιρείες οι οποίες όμως έχουν πιο σταθερό ιστορικό κερδοφορίας.

Με αυτονομία 832 χλμ. και όχι μόνο

Το Lucid Air έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην αγορά της ηλεκτροκίνησης καθώς η αυτονομία των 832 χλμ. που υπόσχεται χωρίς φόρτιση ξεπερνάει ακόμη και αυτή των περισσότερων συμβατικών αυτοκινήτων. Επίσης ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι με τον αντίστοιχο ταχυφορτιστή θα έχει την δυνατότητα η μπαταρία του να ανακτήσει ενέργεια για την κάλυψη 482 χλμ. μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Το καινοτόμο μοντέλο θα παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 1.000 ίππων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα