Μάσκα στα σούπερ μάρκετ: Πρεμιέρα με καυγάδες πελατών και επέμβαση αστυνομίας

Μάσκα στα σούπερ μάρκετ: Πρεμιέρα με καυγάδες πελατών και επέμβαση αστυνομίας
Αγορές σε σούπερ μάρκετ. Φωτογραφία Αρχείου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Eurokinissi

Με παρατράγουδα ξεκίνησε η επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους πελάτες υπό τον φόβο νέας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η αιφνιδιαστική απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ το από το περασμένο Σάββατο, σε μία προσπάθεια ανακοπής εξάπλωσης του κορονοϊού, βραχυκύκλωσε για άλλη μία φορά το σύστημα εξοργίζοντας τόσο τις διοικήσεις των σούπερ μάρκετ όσο και τους εργαζόμενους και τους πελάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική ΚΥΑ εκδόθηκε μισή ώρα πριν ανοίξουν τις πόρτες τους τα καταστήματα.

Μασκολάτρες εναντίον μασκομάχων

Οι διοικήσεις των σούπερ μάρκετ κλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα καταστήματα τους να εξετάσουν με ποιο τρόπο θα χειριστούν την επιβολή του νέου μέτρου με τις περισσότερες να προσφεύγουν στην “επιστράτευση” πορτιέρη ο οποίος ενημέρωνε τους πελάτες για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Καθώς νομικά δεν καλύπτονταν για την απαγόρευση εισόδου σε όσους δεν συμμορφώνονταν δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα σε αρκετά καταστήματα όπου υπήρξαν περιπτώσεις όπου πελάτες πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας όπως συνέβη σε κατάστημα στην Θήβα.

Κόκκινο πανί η δωρεάν μάσκα

Η κίνηση η οποία εξόργισε αρκετές διοικήσεις των σούπερ μάρκετ ήταν η παρότρυνση της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για δωρεάν παροχή μασκών στους πελάτες. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους αυτό ήδη πραγματοποιούνταν για τις ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος ηλικιωμένος ή κάποιος που έχει ξεχάσει να φέρει την δική του όμως ο τρόπος που διατυπώθηκε στις τηλεοπτικές παρεμβάσεις των αρμοδίων δημιουργεί παρανοήσεις και ήδη οδηγεί σε κατάχρηση της προτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεγάλες εταιρείες σούπερ μάρκετ έχουν δαπανήσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ για την αγορά μασκών για το προσωπικό τους και φοβούνται ότι μία κατακόρυφη αύξηση προσφορών μασκών – πέρα από τα υπόλοιπα μέσα προστασίας που παρέχουν δωρεάν (γάντια – απολυμαντικά) – θα επιβάρυνε περαιτέρω τα αυξημένα έξοδα την περίοδο του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν συμμορφώνονται βρεθούν να μη φορούν μάσκα από σήμερα Δευτέρα εντός των σούπερ μάρκετ θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα