Mikel: Απόβαση στην Κωνσταντινούπολη – 40 νέα καταστήματα στην Ελλάδα

Mikel: Απόβαση στην Κωνσταντινούπολη – 40 νέα καταστήματα στην Ελλάδα
Η Τουρκία γίνεται η 11η χώρα όπου αποκτά παρουσία η αλυσίδα καφέ Mikel

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η διεθνής και εγχώρια ανάπτυξη για τα Mikel. Τα σχέδια για την Τουρκιά και την ελληνική αγορά.

Η Τουρκία γίνεται από σήμερα η ενδέκατη χώρα που η Mikel αποκτά παρουσία καθώς το μεσημέρι εγκαινιάζεται το πρώτο της κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για ένα flagship καφέ 500 τ.μ., σε ιστορικό κτήριο του 1870, απέναντι από το παλάτι – μουσείο του Dolma Bahce, στην περιοχή Besiktas και σε μικρή απόσταση από το Ναυτικό Μουσείο, πανεπιστημιακές σχολές και σταθμό μετρό.

Δεύτερο Mikel στο Atakoy

Σύντομα – σε διάστημα 20 ημερών – αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και δεύτερο σημείο στην περιοχή του Atakoy ενώ στόχος είναι να λειτουργήσουν άλλα τρία στην Κωνσταντινούπολη έως το τέλος έτους. Το master franchise για την Τουρκία το έχει αναλάβει ισχυρός επιχειρηματίας με ελληνικές ρίζες από την Τραπεζούντα ο οποίος με βάση τον σχεδιασμό πέρα από την Πόλη θα επεκτείνει σε δεύτερη φάση την παρουσία των Mikel σε Άγκυρα, Σμύρνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας.

Πέρα από την Τουρκία το δίκτυο των Mikel θα επεκταθεί με περαιτέρω σημεία στις ήδη υπάρχουσες αγορές που είναι Καναδά, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Σαουδική Αραβία, Η.Α. Εμιράτα, Αίγυπτο, Κύπρο, Ρουμανία και Κύπρο ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και το πρώτο σημείο στο Κουβέιτ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες καθώς στην χώρα του Κόλπου έχουν παγώσει τα πάντα λόγω κορονοϊού.

Που θα ανοίξουν νέα Mikel στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 δυναμική θα είναι η ανάπτυξη και στην Ελλάδα όπου ήδη η αλυσίδα αριθμεί 210 καταστήματα (ς.ς. 250 συνολικά με την παρουσία στο εξωτερικό). Η υγειονομική κρίση έχει οδηγήσει σχετικά πίσω το πλάνο που προβλέπει 40 νέα καταστήματα για φέτος. Από αυτά ήδη έχουν λειτουργήσει τα 6 ενώ υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις για άλλα 30.

Με βάση τον σχεδιασμό νέα καταστήματα θα δημιουργηθούν σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, Θεσσαλονίκη (10 νέα σημεία) Λάρισσα (6) και σε πολλές μεγάλες πόλεις της επαρχίας όπου πλέον η αλυσίδα αποκτά παρουσία με πάνω από ένα σημείο.

Τέλος σε ότι αφορά τις απώλειες από υγειονομική κρίση σύμφωνα με όσα ανέφερε διοικητικό στέλεχος αυτές πλέον έχουν εκμηδενισθεί και οι τζίροι στα καταστήματα έχουν επανέλθει σε προ κορονοϊού επίπεδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα