Μύθος Ζυθοποιία: Με αύξηση εξαγωγών 81%, παντού υπάρχει ένας Μύθος

Μύθος Ζυθοποιία: Με αύξηση εξαγωγών 81%, παντού υπάρχει ένας Μύθος

Έχει πλέον παρουσία σε 40 χώρες. Αύξηση πωλήσεων και στην ελληνική αγορά κατά 89%, βελτιώθηκαν τα κέρδη

Οι μπύρες αποδείχθηκαν από τα πλέον αμυντικά προϊόντα στα χρόνια της κρίσης καταφέρνοντας μάλιστα πέρυσι να αυξήσουν και όγκους πωλήσεων κατά 2% σε σχέση με το 2012 φθάνοντας τα 3,95 εκατ. εκατόλιτρα. Φυσικά ο κλάδος απέχει ακόμη από τα 4,3 εκατ. εκατόλιτρα του 2009 όμως τα μηνύματα είναι αισιόδοξα κάτι που αποδεικνύεται και από τις όλο και αυξανόμενες μικροζυθοποιίες.

Από τις πλέον δυναμικές στον κλάδο παραμένει η Μύθος Ζυθοποιία η οποία σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, παρουσίασε το 2013 αύξηση πωλήσεων κατά 11% το 2013 στα 92 εκατ. ευρώ ενώ η κερδοφορία της διαμορφώθηκε πέρυσι στα 6,1 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 89%. Αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων είναι το μερίδιο να φθάσει στο 18% πέρυσι όταν το 2009 ήταν στο 10%.

Στο παραπάνω διάστημα (2009-2013) σημαντική ήταν και η αύξηση των εξαγωγών κατά 81% ενώ η εταιρεία έχει παρουσία πλέον σε 40 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Η θετική αυτή πορεία οδήγησε την διοίκηση τόσο να προχωρήσει τόσο στην παροχή μπόνους στο προσωπικό της όσο και στην πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 8,5 εκατ. ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτομίας και την ανανέωση του σχεδιασμού marketing.

  Σε επίπεδο προϊόντων η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στο λανσάρισμα 2 νέων προϊόντων. Πρόκειται για το Mythos Radler ο οποίος αποτελεί συνδυασμό ξανθιάς μπύρας ανώτερης ζυθοποίησης αναμεμειγμένη με χυμό από λεμόνι και για τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby Blackberry ο οποίος έρχεται για να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρων των καταναλωτών πάνω στη νέα αυτή κατηγορία.

  Η Μύθος Ζυθοποιία είναι μέλος του ομίλου Carlsberg. Διαθέτει μονάδα παραγωγής στην Σίνδο, στην Θεσσαλονίκη όπου πέρα από την Mythos παράγει τις μπύρες Kaiser και Henninger. Παράλληλα διαθέτει στην ελληνική αγορά τη δανέζικη Carlsberg, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές μπύρες της Diageo Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, τον Ιρλανδέζικο μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη από μήλα και βατόμουρο Somersby.

SHARE:

24Media Network