Ναι στα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, αλλά όχι στους λαμπτήρες

Ναι στα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, αλλά όχι στους λαμπτήρες
Χριστουγεννιάτικο δέντρο MotionTeam

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εισηγείται να ανοίξουν τα καταστήματα για την πώληση εποχικών ειδών, όπως αυτά τα της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.

Η πολιτεία το Πάσχα θεώρησε ότι στην αγορά δεν υφίσταται ισχυρή εποχικότητα, ωστόσο λίγους μήνες μετά, έχοντας να αντιμετωπίσει ισχυρές πιέσεις αλλά και τους συμβουλισμούς της εποχής, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος της λιανικής αγοράς, έστω και μόνο για τα στολίδια.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εισηγείται- παρά τη σχεδόν βέβαιη διατήρηση του lockdown – να ανοίξουν τα καταστήματα για την πώληση εποχικών ειδών, δηλαδή της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, όπως πιστοποιείται από δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ‘Α. Γεωργιάδη στο συνέδριο του Iνστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Την ίδια ώρα ωστόσο το υπ. Ανάπτυξης θεωρεί εκτός περιμέτρου την πώληση παιχνιδιών- όπου η ζήτηση είναι αναμφισβήτητα ισχυρή- και δημιουργώντας παράλληλα μη ορθολογικές περιμέτρους, όσον αφορά την πώληση άλλων προιόντων.

‘Ετσι, αν όντως πραγματοποιηθεί το μερικό άνοιγμα, εποχιακές επιχειρήσεις θα λάβουν το «πράσινο φως» λειτουργίας, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν και είδη διακόσμησης, αλλά αλυσίδες μικτού χαρακτήρα θα κληθούν να πωλούν εποχιακά είδη, χωρίς τη δυνατότητα πώλησης άλλων προιόντων.

Η συνθήκη θυμίζει το Μάιο του 2020, όπου για μια εβδομάδα, οι επιχειρήσεις πουλούσαν laptops, αλλά όχι ψυγεία, έως ότου τους δοθεί το τελικό πράσινο φως εξυπηρέτησης της πραγματικής καταναλωτικής ζήτησης.

Την ίδια ώρα, αν κάποιος αναζητεί λαμπτήρες φωτισμού οφείλει να ανατρέξει στο στοκ των σούπερ μάρκετ, χωρίς ποιοτικές εναλλακτικές , ή στα e-shops, αναμένοντας να δει «το φως, το αληθινόν», εφόσον έως τώρα η λιανική τους δραστηριότητα έχει ανασταλεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα