Οι πραγματικοί ήρωες της Ευρώπης βρίσκονται καθημερινά δίπλα μας

Οι πραγματικοί ήρωες της Ευρώπης βρίσκονται καθημερινά δίπλα μας

Κάποιοι άνθρωποι μέσα από τη δουλειά τους, μας προστατεύουν από μικρότερους ή μεγαλύτερους κινδύνους για θέματα που αφορούν στην υγεία μας, τα προσωπικά μας δεδομένα, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και πολλά άλλα σημαντικά θέματα της καθημερινότητάς μας.

Η καμπάνια ΕΕ Προστατεύουμε Μαζί αναδεικνύει τους ανθρώπους αυτούς, από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι μέσα από τη δουλειά τους, προστατεύουν και βοηθούν όλους εμάς τους Ευρωπαίους πολίτες. Ανάμεσα στις πραγματικές ιστορίες των πρωταγωνιστών, υπάρχουν και από Έλληνες, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με συναδέλφους τους από όλα τα κράτη μέλη για να φτάσουν στον κοινό στόχο τους. Αυτός δεν είναι άλλος, από το να προστατέψουν ό,τι πολυτιμότερο έχει η Ευρώπη: τους πολίτες της.

Αξίζει λοιπόν να περιηγηθείτε, στον ιστοχώρο της καμπάνιας, και να γνωρίσετε τον Παναγιώτη Καμπύλη, ο οποίος βοηθάει τους νέους σε όλη την Ευρώπη να αποκτήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας του αύριο. Επίσης θα μάθετε περισσότερα για τη Βασιλική Εξάρχου, η οποία ως χημικός διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των ευρωπαϊκών κρασιών, καθώς και την αγνότητα του μελιού.

Επιπλέον, θα γνωρίσετε την Παναγιώτα Περιστέρη, η οποία δουλεύοντας στην υπηρεσία ασύλου, φρόντιζε για την ομαλή μετεγκατάσταση των προσφύγων που ζητούσαν άσυλο. Τέλος, ο Σπύρος Αφεντουλίδης, κατά τη διάρκεια των πλημμυρών του 2015-16 στην Ιρλανδία, μέσω της υπηρεσίας Copernicus (διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης) διασφάλισε ότι οι ιρλανδικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν πρόσβαση στους χάρτες που ήταν απαραίτητοι για την ταχεία ανταπόκριση στις πλημμύρες της χώρας.

Ο κατάλογος δεν τελειώνει όμως εδώ: Η Δοξούλα Κουτσοτόλιου είναι τεχνική αναλύτρια στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό και Επιστημονικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε μεγάλη επιχείρηση καταπολέμησης παραχάραξης του ευρώ στη Ρουμανία και την Ιταλία. Η Μαρίνα Πλατανάκη, αρμόδια για την κατάρτιση αιτήσεων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) και ο Γιάννης Πασπαλάς, Επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, στηρίζουν άτομα που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της παγκοσμιοποίησης. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018. Έξι μήνες μετά την ολοκλήρωσή του, το 48% αυτών που είχαν χάσει τη δουλειά τους, βρήκαν καινούργια εργασία.

Σε αυτά τα ονόματα προστίθενται συνεχώς νέα και ο κατάλογος γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Ένα πράγμα όμως δεν αλλάζει ποτέ: οι καθημερινοί αυτοί ήρωες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται ανάμεσά μας, μάς προστατεύουν καθημερινά και αξίζουν την αναγνώρισή μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα