Παπαστράτος – ΚΕΔΕ: Πως στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ το πανελλαδικό, εθελοντικό δίκτυο αλληλεγγύης

Παπαστράτος – ΚΕΔΕ: Πως στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ το πανελλαδικό, εθελοντικό δίκτυο αλληλεγγύης
Το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο Eurokinissi

241 εργαζόμενοι της Παπαστράτος με τα οχήματα τους μεταφέρουν φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από 112 Δήμους στα σπίτια των δημοτών.

Εάν μείνει κάτι θετικό να συζητάμε, όταν τελειώσει ο εφιάλτης του κορονοϊού, αυτό θα είναι η αλληλεγγύη που έδειξαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην μεγαλύτερη υγειονομική απειλή που έχει γνωρίσει η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ξεχωριστή θέση σε αυτές κινήσεις κατέχει η Παπαστράτος η οποία ήταν η πρώτη από τον επιχειρηματικό κόσμο η οποία φρόντισε την θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας για τις ΜΕΘ από τα μέσα Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία πέρα από το ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τέτοιου είδους κίνηση ήταν και η πρώτη που παρέδωσε το υλικό στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Πριν από λίγες ημέρες η Παπαστράτος πήγε την προσφορά στην κοινωνία, αυτές τις δύσκολες ώρες, ένα βήμα παρακάτω, βάζοντας “στο παιχνίδι” τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της εταιρείας στηρίζοντας το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ενημερώθηκε για το πρόβλημα πόρων που έχουν οι δήμοι για την υλοποίηση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” αυτό το διάστημα. Πρόβλημα που εντοπίζεται κυρίως στην έλλειψη οχημάτων και προσωπικού.

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τους άμεσους και έμμεσους (π.χ. πωλητές) εργαζόμενους της Παπαστράτος, η διοίκηση της εταιρείας τους ενημέρωσε για το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι δήμοι στους οποίους ανήκουν. Σε κάτι λιγότερο από τρεις ημέρες 241 άμεσοι και έμμεσοι εθελοντές εργαζόμενοι της Παπαστράτος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσφέρθηκαν να θέσουν τους εαυτούς τους και τα οχήματα τους στην διάθεση των κατά τόπους δήμων για την ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Μια εθελοντική προσφορά με πανελλαδικό χαρακτήρα

Από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία αυτής της εθελοντικής προσφοράς είναι ο πανελλαδικός χαρακτήρα της, καθώς θα καλύψει ανάγκες σε 112 Δήμους. Παράλληλα οι εθελοντές πέρα από εργασία και τον χρόνο τους προσφέρουν τόσο τα οχήματα όσο και τα έξοδα μετακίνησης που θα προκύψουν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκρίθηκαν άνθρωποι της Παπαστράτος από όλες τις βαθμίδες της πυραμίδας της, καθιστώντας την πρωτοβουλία ως την πλέον επιτυχημένη σε εθελοντική βάση.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: “Στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για εθελοντική ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, η Παπαστράτος ανταποκρίθηκε ταχύτατα, συμβάλλοντας ουσιαστικά και πρακτικά στο πρόγραμμα αυτό. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τη Διοίκηση και όλους τους εθελοντές της εταιρείας. Η συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης που δημιουργεί η αυτοδιοίκηση με τον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύει έμπρακτα πως, όταν οι δυνάμεις όλων μας ενώνονται, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ευελπιστώ πως και άλλοι ιδιωτικοί φορείς, θα συνδράμουν και εκείνοι με τη σειρά τους, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών, που μας χρειάζονται ακόμη περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα