Παρθενική πτήση του νέου ATR 72-600 της Sky Express – Άνοιγμα και εκτός Ευρώπης

Παρθενική πτήση του νέου ATR 72-600 της Sky Express – Άνοιγμα και εκτός Ευρώπης

Νέα δεδομένα για την ελληνική αεροπορική εταιρεία, η οποία παρουσιάζει εκρηκτική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Το να επενδύεις είναι πολύ σημαντικό. Το να επενδύεις εν μέσω πανδημίας, είναι ακόμα πιο σπουδαίο, καθώς η κρίση δίνει πολλές ευκαιρίες σε οραματιστές, να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο την εταιρεία τους.

Ο Γιάννης Γρύλος, ιδρυτής και πρόεδρος της Sky Express, με ίδια κεφάλαια και χωρίς τραπεζικό δανεισμό, έχει προχωρήσει σε μια εντυπωσιακή κίνηση ανάπτυξης της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας που ξεκίνησε από το Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Αγόρασε 6 νέα αεροσκάφη Airbus 320 Neo και ακόμα 6 αεροσκάφη ATR 72-600, όλα νέας τεχνολογίας, «πράσινα» όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων και πιο αποδοτικά.

Ηδη τα 6 Airbus βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ σήμερα έκανε την παρθενική του πτήση στην Ελλάδα, το πρώτο ολοκαίνουργιο ATR 72-600, σε μια ειδική πτήση στην Πάρο, όπου υπογράφηκε το συμβόλαιο μεταξύ ATR και Sky Express, για την αγορά των αεροσκαφών. Τα υπόλοιπα 5 αεροσκάφη, αυτού του τύπου, θα παραδοθούν στην εταιρεία έως το τέλος του 2021.

«Επενδύουμε 700 εκατ. φέτος, σε καινούργια, οικονομικά, πράσινα αεροσκάφη. Σε έναν χρόνο 12 αεροσκάφη. Επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουν αγάπη για τη δουλειά. Εχουμε 5.000 εργαζόμενους που καθημερινά παράγουν κουλτούρα και κεφάλαια και βοήθησαν να κάνουμε αυτή την επένδυση. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούμαστε με τον τουρισμό, με την επίγεια εξυπηρέτηση. Σπάσαμε το μονοπώλιο και μεταφέραμε κόσμο στην Ελλάδα, με φθηνές τιμές. Νιώθουμε σίγουροι για τη χώρα», τόνισε ο Γιάννης Γρύλος.


«Η Ελλάδα ζει πάνω από 30 αεροπορικές εταιρείες. Ερχόμενοι από τον πάτο της οικονομίας, μόνο επιτυχία μπορεί να είναι η επένδυση που κάνουμε. Δεν χρειαζόμαστε πολύ καλύτερα αεροδρόμια σε εγκαταστάσεις, αλλά μεγάλους αεροδιαδρόμους. Σκεφτόμαστε για κρατική βοήθεια αν συνεχιστεί η πανδημία», είπε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του Γιάννη Γρύλου ως προς τους μελλοντικούς προορισμούς, καθώς ανήγγειλε πτήσεις εκτός Ευρώπης. «Το μέλλον είναι προς την Ανατολή, την Κίνα και την Ινδία. Με τα σημερινά Airbus δεν πας εκεί. Πρώτα θα αφομοιώσουμε την επένδυση που έχουμε κάνει. Οι πτήσεις εκτός Ευρώπης θα έρθουν τα επόμενα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά σε ερώτησή μου, υπονοώντας ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις, σε μεγαλύτερα αεροσκάφη.

Οσον αφορά μελλοντικές επενδύσεις, πέραν της εμπλοκής με την Hotel Brain, διαβλέπει επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες και στο λιμάνι Ηρακλείου.

Παρούσα στην εκδήλωση η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο για το άνοιγμα του Τουρισμού, ανέφερε, ότι «ο εμβολιασμός στην Πάρο είναι στο 65% και θέλουμε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας». Παράλληλα, είπε ότι «η κυβέρνηση μαθαίνει από το παρελθόν, διορθώνει το παρόν και προγραμματίζει το μέλλον. Με στόχο το ταμείο ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα, θα δοθεί έμφαση σε υποδομές, με διάφορα είδη τουρισμού και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς 20.000 άτομα θα επιμορφωθούν από το τέλος του 2021 στον τουρισμό».

«Σημάδια για ένα καλύτερο μέλλον, είναι συμφωνίες όπως της Sky Express με την ATR. Κάποιοι έχουν δει την προοπτική ή την κτίζουν. Αυτές οι συμφωνίες ανοίγουν το έδαφος για να φέρουμε θέσεις εργασίας. Το Νότιο Αιγαίο ηγείται της προσπάθειας», είπε ο Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο Μάρκος Κωβαίος δήμαρχος Πάρου, χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή για την Πάρο, τα εγκαίνια του νέου αεροσκάφους. Εύχομαι να είναι γουρλίδικα». Παράλληλα, ανέφερε ότι μετά τα έργα βελτίωσης του αεροσταθμού και του αεροδιαδρόμου, η κυβέρνηση θα επενδύσει 46 εκατ. ευρώ έως τέλος του 2021, για να φτιάξει 1799 μέτρα αεροδιαδρόμου και έως το 2023, νέο αεροσταθμό.

Ο Αναστάσιος Φαρούπος, δήμαρχος Αντιπάρου, μίλησε για τη σημαντικότητα του εγχειρήματος. «Τέτοιες κινήσεις θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και των υπηρεσιών που παρέχουμε», είπε.

Η Montserrat Barriga, εκπρόσωπος της ERA (European Regions Airline Association), θυμήθηκε μια φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ότι «καμιά ευκαιρία να μην περάσει ανεκμετάλλευτη», λέγοντας ότι «για να περάσουμε στην ανάκαμψη, συνεργαζόμαστε με τις χώρες. Για την πανδημία και ένα βιώσιμο μέλλον. Θέλουμε το 2050 μηδενικές εκπομπές ρύπων από την αεροπορική βιομηχανία και μεσοπρόθεσμα το 2030».

Καταλήγοντας, ο Stefano Bortoli, πρόεδρος της ATR, αναφέρθηκε στην αειφορία και τη βιωσιμότητα. «Νιώθουμε καλύτερα στην ATR όταν κάνουμε τον κόσμο να νιώθει καλύτερος. Οσο γίνεται ο κόσμος πιο ψηφιακός, εμείς βασιζόμαστε σε προσιτές λύσεις και οικονομικές», είπε.

Εξάλλου, η Sky Express ξεκίνησε απευθείας πτήση Αθήνα – Ρώμη, με Airbus A320neo, καθημερινά εκτός Κυριακής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα