"Πειρατικά" τουριστικά λεωφορεία με τιμές... VIP πιάστηκαν στη Μύκονο

Τοπίο της Μυκόνου
Τοπίο της Μυκόνου EUROKINISSI

Βιομηχανία μεταφορών τουριστών με πουλμανάκια και πολυτελή αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες και κόμιστρα έως 350 ευρώ εντελώς αφορολόγητα εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Μύκονο

Η έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται εκατοντάδες τουρίστες από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες, στο νησί των ανέμων κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ελεγκτές της ΑΑΔΕ που βρίσκονται για την καλοκαιρινή περίοδο στο νησί έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες και παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος στη Μύκονο. Παρίσταναν, λοιπόν, τους τουρίστες, μιλώντας μόνο Αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

 Οι τιμές, που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες τέτοιων μεταφορικών μέσων ήταν αρκετά τσουχτερές ξεκινώντας από τα 70 έως και φτάνοντας ως το 350 ευρώ την ώρα.

ADVERTISING

 Οι ελεγκτές έχοντας δηλώσει τουρίστες μπήκαν σε ένα τέτοιο πουλμανάκι, όπου διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση, δεν είχε επαγγελματική στέγη. Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες, και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου. 

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας. 

Επίσης, το πρωί μπήκε 4ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο στον Τούρλο της Μυκόνου για υποτροπή λόγω μη έκδοσης αποδείξεων

SHARE:

24Media Network