Περισσότερα μίλια όφελος για τους ταξιδιώτες της Lufthansa

The logo of German Lufthansa airline is attached at a gate during the company's annual press conference in Munich, Germany, Thursday, March 16, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
The logo of German Lufthansa airline is attached at a gate during the company's annual press conference in Munich, Germany, Thursday, March 16, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Επιβραβεύονται οι τακτικοί ταξιδιώτες του γερμανικού ομίλου και ειδικά όσοι αγοράζουν ακριβά εισιτήρια.

Από τις 12 Μαρτίου 2018 αλλάζουν όλα στον τρόπο συλλογής μιλίων, του προγράμματος Miles & More, για τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa.

Πλέον, ο αριθμός των μιλίων που συλλέγονται σε κάθε πτήση θα εξαρτάται από το συνολικό κόστος της πτήσης - δηλαδή την τιμή του εισιτηρίου συν τυχόν επιπλέον χρεώσεις της αντίστοιχης αεροπορικής εταιρείας - καθώς και από την ιδιότητα τακτικού επιβάτη του μέλους, επιβραβεύοντας όσους αγοράζουν ακριβά εισιτήρια. Σύμφωνα με το υπάρχον σύστημα, η κατηγορία κράτησης θέσης και η διάρκεια της πτήσης προσδιορίζουν τον αριθμό των μιλίων που συγκεντρώνει ο επιβάτης σε κάθε ταξίδι.

ADVERTISING

Το νέο σύστημα συλλογής μιλίων ισχύει για πτήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, SWISS, Austrian, Brussels Airlines και Eurowings του ομίλου Lufthansa, καθώς και για όλες τις άλλες αεροπορικές εταιρείες του προγράμματος Miles & More, εφόσον το εισιτήριο έχει εκδοθεί από εταιρεία του Ομίλου Lufthansa.

Τα μέλη του Miles & More θα λαμβάνουν πάντα τουλάχιστον τέσσερα μίλια ανά ευρώ που ξοδεύουν για πτήσεις με τις παραπάνω αεροπορικές εταιρείες, ενώ τα μέλη με ιδιότητα τακτικού επιβάτη θα συγκεντρώνουν έξι μίλια ανά ευρώ για πτήσεις με τις εταιρείες Lufthansa, SWISS και Austrian Airlines, καθώς και με τις United Airlines και Air Canada. Ετσι, θα διπλασιαστούν τα bonus award μίλια που λαμβάνουν τα μέλη με ιδιότητα τακτικού επιβάτη, από το 25% στο 50%. Το ίδιο ισχύει και για τις αεροπορικές εταιρείες Adria Airways, Air Dolomiti, Croatia Airlines και LOT Polish Airlines, οι οποίες συμμετέχουν επίσης στο πρόγραμμα τακτικών επιβατών Miles & More.

Στις πτήσεις με Eurowings, Brussels Airlines και όλες τις άλλες αεροπορικές εταιρίες που συμμετέχουν στο Miles & More, τα bonus award μίλια θα παραμείνουν 25% κι έτσι τα μέλη που ανήκουν σε κάποια βαθμίδα του προγράμματος θα συγκεντρώνουν πέντε μίλια ανά ευρώ. Τα bonus award μίλια μπορούν να υπολογιστούν σύμφωνα με το νέο αυτό σύστημα, μόνο εάν τα εισιτήρια για την πτήση εκδοθούν από αεροπορική εταιρεία του ομίλου Lufthansa και όχι από άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η ιδιότητα τακτικού επιβάτη του μέλους, τα προνόμια που σχετίζονται με αυτή και η κατανομή των status miles, δεν θα επηρεαστούν από το νέο σύστημα. Η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει σημαντικά ούτε τον συνολικό αριθμό των μιλίων που προσφέρονται από τις αεροπορικές εταιρείες ή τη διαθεσιμότητα των επιβραβεύσεων.

Το σημερινό σύστημα συλλογής μιλίων, που εξαρτάται είτε από την κατηγορία κράτησης θέσης, είτε από την κατηγορία κράτησης θέσης σε συνδυασμό με τaη διάρκεια της πτήσης, αναμένεται να εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό για πτήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa. Στο μέλλον, τα μίλια που συγκεντρώνουν οι επιβάτες θα υπολογίζονται με το υπάρχον σύστημα μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Το παλαιό σύστημα θα εφαρμόζεται μόνο εάν οι συμμετέχοντες στο Miles & More ταξιδεύουν με μια αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa, αλλά το εισιτήριο για την πτήση εκδόθηκε από αεροπορική εταιρεία εκτός του Ομίλου ή ως μέρος ενός πακέτου. Δηλαδή, στην περίπτωση που η κράτηση της πτήσης γίνει από άλλη συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία που συμμετέχει στο Miles & More, αλλά η πτήση εκτελείται από μία από τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa, τότε τα μίλια που θα πιστωθούν στον λογαριασμό του μέλους θα υπολογιστούν σύμφωνα με το παλαιό σύστημα.

Το νέο σύστημα συλλογής μιλίων θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 12 Μαρτίου 2018. Αυτό θα δώσει στους επιβάτες του Ομίλου Lufthansa, στις αεροπορικές εταιρείες και στα μέλη του προγράμματος Miles & More αρκετό χρόνο ώστε να λάβουν υπόψη τους τη μετάβαση στο νέο σύστημα υπολογισμού για τα μελλοντικά σχέδιά τους. Τα μίλια για εισιτήρια που έχουν κλειστεί πριν από τις 12 Μαρτίου 2018 θα πιστωθούν σύμφωνα με το σημερινό σύστημα, ακόμη και αν το ταξίδι πραγματοποιείται την ίδια ή μεταγενέστερη ημερομηνία από την ημερομηνία εφαρμογής του νέου συστήματος.

Ο αριθμός των μιλίων που πιστώνονται ανά πτήση έχει επανειλημμένα ευθυγραμμιστεί με τις αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων και κατά το παρελθόν είχε μειωθεί, ειδικά στις κρατήσεις των οικονομικών θέσεων. Το νέο σύστημα ανταμοιβής θα οδηγήσει σε αυτόματη συλλογή των μιλίων βάσει του ποσού που προκύπτει από την αγορά του εισιτηρίου. Με αυτή την κίνηση, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa δημιουργούν ένα ενιαίο σύστημα για τη συγκέντρωση μιλίων επιβράβευσης. Οι τακτικοί επιβάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα άνεσης και ευκολίας όταν ταξιδεύουν: η διάρκεια του δρομολογίου θα εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη συλλογή status miles και τα προνόμια των μελών με την ιδιότητα τακτικού επιβάτη θα παραμείνουν ως έχουν.

(Φωτογραφία: AP / Matthias Schrader)

SHARE:

24Media Network