“Πόλεμος” Έλον Μασκ – Twitter: Αποσύρθηκε ο μεν, κινείται νομικά το δε

“Πόλεμος” Έλον Μασκ – Twitter: Αποσύρθηκε ο μεν, κινείται νομικά το δε
Ο Έλον Μασκ AP

Τη νομική οδό αποφάσισε να ακολουθήσει το Twitter μετά την ανακοίνωση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ πως εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς του.

Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει η Twitter στον Έλον Μασκ μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας: Θα τα πούμε στο δικαστήριο.

“Το Συμβούλιο του Twitter δεσμεύεται να κλείσει τη συμφωνία στην τιμή και με τους όρους που συμφωνήθηκαν σε συνεννόηση με τον κ. Μασκ και σκοπεύει να κινηθεί νομικά προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος” τόνισε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, περίπου μια ώρα μετά την ανακοίνωση της νομικής ομάδας του Μασκ. “Είμαστε πεπεισμένοι πως θα επικρατήσουμε στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ”.

Ο Μασκ είχε αναστείλει τη συμφωνία έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Είχε προειδοποιήσει

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Μασκ είχε στείλει επιστολή ζητώντας λεπτομέρειες για τους bot λογαριασμούς και απειλούσε να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Το Twitter είχε υποβαθμίσει προηγουμένως την προειδοποίηση του Μασκ ότι η συμφωνία ήταν “σε αναμονή”, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα θα τον βοηθούσαν να προετοιμαστεί για να διαχειριστεί το Twitter.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Μασκ είπε ότι θα θέσει τη συμφωνία “προσωρινά σε αναμονή”, ενώ περιμένει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης να παράσχει στοιχεία για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών της.

Ο Μασκ είχε αναφέρει στην επιστολή του ότι χρειάζεται τα δεδομένα για να πραγματοποιήσει τη δική του ανάλυση των χρηστών του Twitter και δεν πίστευε στις μεθόδους δοκιμών της εταιρείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα