Πρωτοχρονιά: Οι πιο δημοφιλείς μάρκες αφρωδών οίνων από τη Holidu

Πρωτοχρονιά: Οι πιο δημοφιλείς μάρκες αφρωδών οίνων από τη Holidu
Φωτογραφία αρχείου iStock

Έρευνα της Holidu ανέδειξε τις 10 πιο δημοφιλείς μάρκες αφρωδών οίνων. Η Moët & Chandon Champagne στην κορυφή.

Η Moët & Chandon Champagne είναι η πιο δημοφιλής μάρκα αφρώδους κρασιού με βάση έρευνα της Holidu, της πύλης κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών (www.holidu.gr), που αξιοποίησε τον μέσο αριθμό μηνιαίων αναζητήσεων στο Google για κάθε όνομα της επωνυμίας, σε συνδυασμό με τα hashtags του Instagram ώστε να καθοριστούν οι μάρκες που ήταν πιο περιζήτητες από τις αναζητήσεις των χρηστών.

Αναλυτικά η λίστα όπως αναφέρεται:

“1. Moët & Chandon Champagne – 295 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 1,5 εκ.+ IG hashtags

Πρώτη στην κατάταξή μας η Moët & Chandon, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σαμπάνιας στον κόσμο, η οποία ιδρύθηκε το 1743 από τον Claude Moët. Η ονομασία της αρχικά ήταν Moët et Cie όμως το 1833, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Moët & Chandon, αφού ο Pierre-Gabriel Chandon de Briailles, εντάχθηκε στην εταιρεία ως εταίρος του Jean-Remy Moët, εγγονού του Claude Moët. Το πελατολόγιο του οινοποιείου ανέκαθεν περιελάμβανε ευγενείς και αριστοκράτες. Σήμερα διαθέτει 2.900 στρέμματα αμπελώνων και παράγει ετησίως περίπου 28.000.000 φιάλες σαμπάνιας. Τι καλύτερο από το να γιορτάσετε την έλευση της νέας χρόνιας με έναν αέρα αριστοκρατίας;

2. Dom Pérignon Champagne – 371 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 824 χιλ. + IG hashtags

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ίσως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και επιθυμητές μάρκες σαμπάνιας στον κόσμο. H Dom Pérignon, μια αριστοκρατική σαμπάνια vintage που αποπνέει πολυτέλεια και φινέτσα από την πρώτη κιόλας γουλιά. Πήρε το όνομά της από τον Dom Pérignon, έναν Βενεδικτίνο μοναχό που υπήρξε σημαντικός πρωτοπόρος στην ποιότητα της σαμπάνιας, ο οποίος όμως, παρά τους μύθους, δεν εφηύρε τη μέθοδο παρασκευής αφρωδών οίνων.

Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός φιαλών που παράγονται σε κάθε χρονιά, αν και είναι τουλάχιστον 5 εκατομμύρια φιάλες. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, η τρέχουσα έκδοση της Dom Pérignon προέρχεται από την σοδειά του 2012 και η τρέχουσα έκδοση της Dom Pérignon Rosé προέρχεται από την σοδειά του 2008.

3. Veuve Clicquot Champagne – 268 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 743 χιλ. + IG hashtags

Επόμενη στην κατάταξή μας η Veuve Clicquot. Ιδρύθηκε από τον Philippe Clicquot όμως η ιστορία του οίκου Veuve Clicquot Ponsardin ξεκινά το 1772 και καθορίζεται από την Barbe Nicole Ponsardin (Madame Veuve Clicquot), η οποία έμεινε χήρα σε ηλικία 27 ετών, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση το 1805.

Η Madame Clicquot, το 1818, εφηύρε την πρώτη γνωστή ροζέ σαμπάνια, αναμειγνύοντας ερυθρά και λευκά κρασιά, μια διαδικασία που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των παραγωγών σαμπάνιας. Η εταιρεία αγοράστηκε το 1986 από τη Louis Vuitton, που σήμερα ανήκει στον όμιλο LVMH, και συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως.

4. Ruinart – 115 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 236 χιλ. + IG hashtags

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο αρχαιότερος οίκος σαμπάνιας που παράγει αποκλειστικά σαμπάνια από το 1729. Ο οίκος Ruinart, ιδρύθηκε από τον Nicolas Ruinart στην στην πόλη Reims, περιοχή της Σαμπανίας και σήμερα ανήκει επίσης στον όμιλο LVMH που συναντήσαμε παραπάνω.

Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8ºC έως 10ºC για να διατηρείται κρύα. Για να τη σερβίρετε, χρησιμοποιήστε ένα ψηλό, λεπτό ποτήρι. Το στενό του στόμιο θα διατηρήσει περισσότερο τις φυσαλίδες της σαμπάνιας. Το Chardonnay είναι η ίδια η ψυχή όπως λένε και η συγκεκριμένη ποικιλία δίνει στη σαμπάνια μια λεπτή και απαλή γεύση.

5. Krug Champagne – 56 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 287 χιλ. + IG hashtags

Η πέμπτη θέση της κατάταξής μας ανήκει στην σαμπάνια Krug. Ιδρύθηκε από τον Joseph Krug το 1843 και έχει την έδρα της στο Reims. Ο οίκος ανήκει σήμερα κατά πλειοψηφία επίσης στον όμιλο LVMH όμως παρά την πλειοψηφική ιδιοκτησία του, η οικογένεια Krug εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις βασικές αποφάσεις του οίκου, χωρίς όμως να διαχειρίζεται τις καθημερινές λειτουργίες.

Πρόκειται για την σαμπάνια με το πιο γεμάτο σώμα σε αυτή την κορυφαία ποιοτική κατηγορία. Με το απαλό χρυσαφένιο χρώμα της και τις ντελικάτες, ζωντανές φυσαλίδες που προμηνύουν την απόλαυση. Τα αρώματα λουλουδιών, αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών, κανέλας και εσπεριδοειδών θα σας οδηγήσουν σε ένα απολαυστικό γευστικό ταξίδι.

Ποιές μάρκες συμπληρώνουν την 10άδα της κατάταξης;

6. Bollinger Champagne – 76 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 252 χιλ. + IG hashtags

7. Stella Rosa – 93 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 172 χιλ. + IG hashtags

8. Taittinger Champagne – 83 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 169 χιλ. + IG hashtags

9. Freixenet – 58 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 181 χιλ. + IG hashtags

10. Laurent-Perrier Champagne – 34 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 147 χιλ. + IG hashtags

Για να δείτε την πλήρη λίστα της κατάταξης, επισκεφθείτε τη μελέτη εδώ: Οι πιο δημοφιλείς μάρκες αφρωδών οίνων για να γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα